Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, αναδεικνύει τη σημασία της επισιτιστικής επάρκειας και της ασφάλειας των τροφίμων ως κοινούς στόχους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο με θέμα “Risk Assessment and Ranking of Risks in European Food Safety Systems”, ο κ. Τσιάρας τονίζει ότι η εξασφάλιση επαρκούς, ασφαλούς και υψηλής ποιότητας τροφής αποτελεί κοινό στόχο για όλους τους Ευρωπαίους. Επισημαίνει επίσης ότι η ισορροπία μεταξύ επάρκειας των τροφίμων και ασφάλειάς τους είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να ενσωματωθεί σε όλες τις στρατηγικές και πολιτικές που αναπτύσσονται για το μέλλον.Επισημαίνει επίσης τη σημασία του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ως σημείο επαφής της Ελλάδας με ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, όπως η EFSA, για την προστασία της δημόσιας υγείας και των καταναλωτών. Τέλος, υπογραμμίζει ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα θα επηρεάσουν την ασφάλεια των επόμενων γενεών και επισημαίνει τη σημασία της συνεργασίας όλων προκειμένου να διασφαλιστεί η παροχή υψηλής ποιότητας, ασφαλών και βιώσιμων τροφίμων για την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων.