Ψηφιακή Καινοτομία και Τεχνολογική Μετάβαση: Ο Ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης

Στο πλαίσιο του 4ου Φόρουμ Καινοτομίας με θέμα “Η καινοτομία πυλώνας της τεχνολογικής μετάβασης”, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στη σημασία της ενσωμάτωσης της πράξης “Data Governance Act” και της δημιουργίας “Ai Factory” στην Ελλάδα. Τόνισε την ανάγκη για υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στη ψηφιοποίηση, με περισσότερες από 2.000 ψηφιακές υπηρεσίες διαθέσιμες για πολίτες και επιχειρήσεις.

Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης για την Ελλάδα, με εστίαση στην ενσωμάτωση της πράξης “Data Governance Act” για τη διακυβέρνηση των δεδομένων και την αξιοποίησή τους με ηθικό τρόπο. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση για τη δημιουργία “Ai Factory” στην Ελλάδα, με έμφαση στις εφαρμογές που αξιοποιούν δημόσια δεδομένα και προσφέρουν λύσεις σε κρίσιμα θέματα όπως η υγεία και το περιβάλλον.

Ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία των επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη και την εκπαίδευση νέων ταλέντων ως κλειδί για τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο ψηφιακό μέλλον. Επισήμανε επίσης τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και την υποστήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens ΑΕ, Δρ. Βασίλης Χατζίκος, υπογράμμισε τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης ως καταλύτη για μια νέα βιομηχανική επανάσταση. Ανέδειξε τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη για την αύξηση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας στη βιομηχανία.

Από την πλευρά του, ο Head of IT Innovation Center του Ομίλου OTE, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, ανέδειξε τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης για τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πελάτες, καθώς και για τις εσωτερικές διαδικασίες της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Robert Bosch ΑΕ, Ιωάννης Κάπρας, επισήμανε την αξία της τεχνητής νοημοσύνης για την εταιρεία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της υπεύθυνης χρήσης της τεχνολογίας και την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση των εργαζομένων.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Jungheinrich Hellas, Έλενα Καλλονά, ανέδειξε την πρωτοπορία της εταιρείας στην τεχνολογική καινοτομία, με εφαρμογές που φέρνουν επανάσταση στον αυτοματισμό και βελτιώνουν την αποδοτικότητα.

Μέσα από τις συζητήσεις αυτές αναδεικνύεται η σημασία της τεχνητής νοημοσύνης ως κλειδί για την καινοτομία και την τεχνολογική πρόοδο, με την Ελλάδα να κινείται προς ένα ψηφιακό μέλλον που υποστηρίζεται από τις νέες τεχνολογίες.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συνέντευξη Σάσα Ομπράντοβιτς: “Ο δεσμός με τον Μάικ Τζέιμς είναι τεράστια επιτυχία”

Μία ημέρα, μετά την εντυπωσιακή νίκη της Μονακό επί...

Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με τον Πρωθυπουργό του Ιράκ

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, συναντήθηκε με...

Εκτροχιάστηκε η Ευρώπη: Οι ομάδες που έκλεισαν θέση στα playoffs του Europa League

Αθλέτικ Μπιλμπάο, Άντερλεχτ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Γαλατασαράι, Λάτσιο, Λιόν και...

Εκδηλώσεις Μνήμης για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα

Σήμερα στην Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων τελέστηκαν εκδηλώσεις μνήμης...