Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε με πλειοψηφία την άρση της βουλευτικής ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, για φερόμενες ως τελεσθείσες πράξεις σοβαρής διατάραξης δικαστικών συνεδριάσεων και αθέμιτης επιρροής σε δικαστικούς λειτουργούς, κατά το χρονικό διάστημα από 2.2.2024 έως 16.5.2024, ως συνηγόρου υπεράσπισης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Για την άρση της ασυλίας της ψήφισαν 225 βουλευτές υπέρ, κατά 57, με έναν «παρών» στην ψηφοφορία. Οι πολιτικές αντιδράσεις διαμορφώθηκαν με βάση την πολιτική τους θέση.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος εξέφρασε την άποψη ότι η υπόθεση έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας αντιτάχθηκε στην άρση της ασυλίας της.
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, χαρακτήρισε την υπόθεση ως πολιτική στοχοποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης υποστήριξε την άρση της ασυλίας της Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω απόφαση αφορά δραστηριότητες ως δικηγόρου.
Η Ολομέλεια τάχθηκε επίσης υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου, καθώς και των Ζεϊμπέκ Χουσεϊν και Μπαράν Μπουρχάν, σε υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης.