Η Ελλάδα στην κορυφή της κατάταξης με μέσο όρο ηλικίας 27,84 χρόνια

 Η Ελλάδα, με μέσο όρο ηλικίας παικτών 27,84 χρόνια, βρίσκεται στην 42η θέση ως προς τη γήρανση των εθνικών ομάδων παγκοσμίως το 2024 και στην 16η θέση στην UEFA, σύμφωνα με έρευνα του CIES Football Observatory. Αναλυτικά, η εθνική μας ομάδα φέτος έχει αγωνιστεί με παίκτες σε διάφορες ηλικιακές ομάδες, με το 9,5% να είναι κάτω των 21 ετών, το 16,4% μεταξύ 22-24 ετών, το 32,9% ανάμεσα σε 26 και 29 χρόνια και το 41,2% ίσοι ή μεγαλύτεροι των 30 ετών. Η έρευνα αναφέρει επίσης τις υψηλότερες και χαμηλότερες τιμές μέσου όρου ηλικίας σε εθνικές ομάδες, με το Περού να έχει το υψηλότερο (30,38 ετών) και τα νησιά Κέιμαν το χαμηλότερο (23,05 ετών). Σε επίπεδο ομοσπονδιών μελών της UEFA, το Μαυροβούνιο, η Σλοβακία και η Ελβετία έχουν τους μεγαλύτερους παίκτες κατά μέσο όρο, ενώ το Σαν Μαρίνο, η Βόρεια Ιρλανδία και η Εσθονία τους νεότερους. Επιπλέον, η έρευνα παρουσιάζει το ποσοστό των λεπτών ανά ηλικιακή ομάδα, με την Ισπανία να έχει το υψηλότερο ποσοστό για παίκτες κάτω των 21 ετών. Σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό το ποσοστό είναι περίπου 10%, ενώ στη Νότια Αμερική είναι περίπου 7%. Τέλος, αν και η Αργεντινή είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια και Νο.1 στην κατάταξη της FIFA για το 2024, έχει το 12ο γηραιότερο μέσο όρο ηλικίας με 28,89 χρόνια.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

ΗΠΑ: Προειδοποίηση για το όριο δανεισμού – Οικονομική αβεβαιότητα

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ προειδοποιεί για την προσέγγιση του ορίου δανεισμού, ενώ η πολιτική αντιπαράθεση απειλεί την οικονομική σταθερότητα.

Ανατριχίλα στον κινηματογράφο: Πέθανε η βραβευμένη ηθοποιός Ολίβια Χάσεϊ

Η Βρετανίδα ηθοποιός Ολίβια Χάσεϊ, γνωστή για τον ρόλο της στην ταινία "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 73 ετών. Η ανακοίνωση του θανάτου της έφερε θλίψη στον κινηματογραφικό χώρο.

Σύλληψη Διευθυντή Νοσοκομείου στη Βόρεια Γάζα από το Ισραήλ

Η σύλληψη του διευθυντή ενός σημαντικού νοσοκομείου στη βόρεια Γάζα από το Ισραήλ προκαλεί ανησυχία στην τοπική κοινότητα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Παιδιά σε Εμπόλεμες Περιοχές: Η Ανησυχητική Αύξηση των Αριθμών

Η UNICEF αναφέρει ότι όλο και περισσότερα παιδιά ζουν σε εμπόλεμες περιοχές ή έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους λόγω συγκρούσεων, με ανησυχητική αύξηση των αριθμών. Η έκθεση της UNICEF αναδεικνύει τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σε παγκόσμιο επίπεδο.