Η Ευρώπη καλείται να υποστηρίξει την Ουκρανία

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάγια Κάλας, εξέφρασε τη σημασία της στήριξης προς την Ουκρανία, αποφεύγοντας πρόωρες ειρηνευτικές προσπάθειες. Η Κάλας προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε πίεση για γρήγορες διαπραγματεύσεις μπορεί να οδηγήσει σε μια μη επωφελή συμφωνία για την Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρο, υπογράμμισε την ανάγκη να επικεντρωθούν οι συζητήσεις στον τρόπο με τον οποίο η Ουκρανία μπορεί να επιτύχει στον πόλεμο. Οι διαπραγματεύσεις για την ειρήνευση πρέπει να ακολουθήσουν αργότερα, σύμφωνα με τον ντε Κρο.

Από την πλευρά της, ο πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα, υπογράμμισε ότι είναι πρόωρο να συζητηθούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία, καθώς η Ρωσία συνεχίζει την επίθεσή της χωρίς να εκδηλώνει πραγματικό ενδιαφέρον για ειρήνη.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν πριν από τη συνάντηση στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η Ευρώπη καλείται να ενισχύσει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία σε αυτήν την κρίσιμη φάση.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

ΕΛΑΣ: Ανακοίνωση για τον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την παράδοση προανακριτικού υλικού από τα επεισόδια στον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για πειθαρχική διερεύνηση.

Εντάσεις στα τουρκοσυριακά σύνορα: Οι δηλώσεις του τουρκικού στρατού και η αντίδραση των ΗΠΑ

Ο τουρκικός στρατός συνεχίζει τις προετοιμασίες στα τουρκοσυριακά σύνορα, ενώ διεξάγονται συζητήσεις για την κατάθεση όπλων από τους κούρδους μαχητές. Οι δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφορικά με την κατάπαυση του πυρός και η αντίδραση των ΗΠΑ σχετικά με τις SDF και τις YPG.

Προθεσμία υποβολής έκθεσης για την αναστολή χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών»

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας έχει προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025 να υποβάλει την έκθεσή της σχετικά με την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών», σύμφωνα με τη διάταξη που εγκρίθηκε από τη Βουλή την περασμένη Τρίτη.

Η Κίνα και το «μαγικό όπλο» του Ενωμένου Μετώπου στην παγκόσμια πολιτική

Η Κίνα χρησιμοποιεί το Ενωμένο Μέτωπο ως στρατηγικό εργαλείο για την προώθηση της επιρροής της παγκοσμίως, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για κατασκοπεία και ξένη παρέμβαση.