Νέα διορισμοί στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή του να ονομάσει τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Στίβεν Φάινμπεργκ, 64 ετών, υφυπουργό Άμυνας της κυβέρνησής του.

Ο κ. Φάινμπεργκ είναι συνδιευθύνων σύμβουλος της Cerberus Capital Management LP, εταιρείας επενδύσεων και διαχείρισης περιουσίας που έχει τοποθετήσεις σε εταιρείες που αναλαμβάνουν υπεργολαβίες στον τομέα της άμυνας. Επίσης, είχε υπηρετήσει σε συμβουλευτικό όργανο του Λευκού Οίκου για τις υπηρεσίες πληροφοριών κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Ρεπουμπλικάνου στην προεδρία (2017-2021).

Ο κ. Φάινμπεργκ θα είναι ο υπ’ αριθμόν δύο υπό τον Πιτ Χέγκσεθ, απόστρατο αξιωματικό και παρουσιαστή του Fox News. Αντίθετα, ο Έλμπριτζ Κόλμπι ονομάστηκε υποψήφιος υφυπουργός αρμόδιος για την πολιτική στο Πεντάγωνο, γνωστός ως γεράκι έναντι της Κίνας και με προηγούμενη υπηρεσία στο υπουργείο Άμυνας.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία ενάντια στις εξοντωτικές αυξήσεις στα ασφάλιστρα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε την ανάληψη κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας εναντίον των εξοντωτικών αυξήσεων στα ασφάλιστρα υγείας και νοσοκομειακών καλύψεων που επιβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Αυξημένη Ζήτηση για Ταξίδια στις Εορτές – Ανάλυση Ελληνικών Προορισμών

Αναλυτική ανάλυση της αυξημένης ζήτησης των Ελλήνων για ταξίδια σε ελληνικούς και διεθνείς προορισμούς κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Συζητήσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο για την Εκλογή Προέδρου και τον Ανασχηματισμό της Κυβέρνησης

Στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο συζητήθηκαν η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και άλλα θέματα. Ο υφυπουργός Θανάσης Κοντογεώργης αναφέρθηκε στις προτάσεις που έγιναν και στον προγραμματισμό της κυβέρνησης.

Συμβουλές ΕΦΕΤ για Ασφαλή Κατανάλωση Τροφίμων στις Γιορτές

Ο ΕΦΕΤ παρέχει συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων κατά την περίοδο των γιορτών, με έμφαση στη μείωση της σπατάλης και την προστασία από τροφικές αλλεργίες.