Η Σχέση Κόκκινου Κρέατος και Άνοιας: Τι Αναφέρει η Έρευνα

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο άνοιας και γνωστικής έκπτωσης, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό “Neurology” της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.

Στην έρευνα μελετήθηκαν δεδομένα για την υγεία και τη διατροφή 133.771 ατόμων με μέση ηλικία τα 49 έτη κατά την έναρξη της μελέτης. Από αυτά, 11.173 διαγνώστηκαν με άνοια έως και 43 χρόνια αργότερα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο άνοιας, ενώ η αντικατάστασή του με υγιεινά τρόφιμα όπως ξηροί καρποί και ψάρι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κατά περίπου 28%.

Επιπλέον, μελετήθηκε η γνωστική λειτουργία σε γυναίκες με μέση ηλικία τα 74 έτη, όπου διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένου κόκκινου κρέατος συνδέεται με επιτάχυνση της γνωστικής γήρανσης.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής στην πρόληψη της άνοιας και της γνωστικής έκπτωσης, προτείνοντας αλλαγές στη διατροφή για μείωση του κινδύνου.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συλλήψεις Τούρκων υπηκόων στην Αττική για οργανωμένο έγκλημα

Αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη Τούρκων υπηκόων που φέρονται να εμπλέκονται στο οργανωμένο έγκλημα στην Αττική. Έξι συλλήψεις μέχρι στιγμής και συνεχίζονται οι έρευνες.

Προτάσεις Ενίσχυσης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει δέκα σημεία παρεμβάσεων για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κύρια προβλήματά τους.

ΠΑΣΟΚ: Η Όλγα Μαρκογιαννάκη μιλά για την οικονομία και την πολιτική

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη μιλά για την ανάγκη αλλαγής στην οικονομική πολιτική και τις εξελίξεις στην Ουκρανία, επισημαίνοντας τις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ.

Ναυάγιο φορτηγού πλοίου στα ανοικτά της Σητείας

Το φορτηγό πλοίο "MN KOSTAS" σημαίας Σιέρρα Λεόνε έχει χαρακτηριστεί ως ναυάγιο στα ανοικτά της Σητείας, με τις αρμόδιες αρχές να κινούνται για την απομάκρυνσή του λόγω ναυτιλιακού κινδύνου.