Συνάντηση Κορυφής για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Παρίσι

Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2025, το Παρίσι θα φιλοξενήσει τη Συνάντηση Κορυφής Δράσης για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, εταιρειών κάθε μεγέθους, ακαδημαϊκών, ερευνητών και άλλων εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών από όλο τον κόσμο.

Η Συνάντηση Κορυφής αυτή έρχεται σε μια περίοδο αλλαγών στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, μετά την εμφάνιση νέων μοντέλων από διάφορες χώρες και την ανάγκη για παγκόσμια διακυβέρνηση σε αυτόν τον τομέα.

Η Συνάντηση θα εστιάσει στη συλλογική δημιουργία επιστημονικών βάσεων και προτύπων για μια πιο βιώσιμη Τεχνητή Νοημοσύνη που θα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Η Συνάντηση Κορυφής, μαζί με την Εβδομάδα Δράσης για την Τεχνητή Νοημοσύνη, θα προσφέρει ευκαιρίες για την προώθηση των οικοσυστημάτων που υποστηρίζουν την ανάπτυξη της ΤΝ και την εφαρμογή της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι συμμετέχοντες θα επιδιώξουν να επιτύχουν τρεις βασικούς στόχους: πρόσβαση σε αξιόπιστη ΤΝ, αειφόρο ανάπτυξη της τεχνολογίας και παγκόσμια διακυβέρνηση που θα είναι αποτελεσματική και συμπεριληπτική.

Η ελληνική στρατηγική στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης αναγνωρίζεται ως πρότυπο για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με την Ελλάδα να επιδιώκει να γίνει πρωτοπόρος στην αξιοποίηση του AI στην Ευρώπη.

Η ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στην προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής αναδεικνύει τον ρόλο της χώρας στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και τη συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Γαλλία εκφράζει την εκτίμησή της προς την Ελλάδα για τη συνεισφορά της στην προετοιμασία της Συνόδου και αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα της ΤΝ.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητώντας την Αξιοπιστία

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά αξιοπιστία, αλλάζοντας πορεία προς το συνέδριο. Αναλύει τα προβλήματα της προηγούμενης περιόδου, επαναλαμβάνει θέσεις για τους Τεμπούς και τη Γάζα, και αναφέρεται στην προανακριτική.

Η Ελλάδα στην αιχμή της παγκόσμιας διπλωματίας στον ΟΗΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναλύει τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας ως προεδρεύουσας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την προστασία των αμάχων και των ευάλωτων κατηγοριών σε καταστάσεις πολέμου.

Κοινή Δήλωση για την Προστασία των Αμάχων: Κλιματική Αλλαγή, Ένοπλες Συγκρούσεις και Ευάλωτοι Πληθυσμοί

Μετά τη λήξη της Ανοικτής Συζήτησης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Προστασία των Αμάχων, πολλές χώρες έκαναν κοινή δήλωση τονίζοντας την επείγουσα σύνδεση μεταξύ κλιματικής αλλαγής, ένοπλων συγκρούσεων και αυξημένης ευαλωτότητας των αμάχων.

Ανάλυση της Αντίδρασης της Κυβέρνησης για την Κρίση στη Γάζα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναλύει την αντίδραση της κυβέρνησης στην κρίση της Γάζας και εκφράζει τις απόψεις του για την τραγωδία των Τεμπών, τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και τα σκάνδαλα στον ΟΠΕΚΕΠΕ.