Η Ρομαντική Ιστορία του Βασιλιά Χάραλντ και της Βασίλισσας Σόνιας της Νορβηγίας

Η ιστορία του βασιλιά Χάραλντ και της βασίλισσας Σόνιας της Νορβηγίας αποτελεί ένα από τα πιο ρομαντικά κεφάλαια της σύγχρονης μοναρχίας. Γνωρίστηκαν το 1959 σε μια δεξίωση, όταν ο Χάραλντ είχε μόλις ολοκληρώσει τη στρατιωτική του εκπαίδευση και η Σόνια ήταν φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Όσλο. Η σχέση τους ξεκίνησε με έναν “έρωτα με την πρώτη ματιά”, αλλά αντιμετώπισαν αντιδράσεις και πίεση από το παλάτι και την κυβέρνηση.Ο βασιλιάς Όλαφ Ε΄, πατέρας του Χάραλντ, δεν ενέκρινε τη σχέση τους για σχεδόν δέκα χρόνια. Παρά τις πιέσεις, ο Χάραλντ δήλωσε ότι προτιμούσε να παραμείνει εργένης παρά να παντρευτεί οποιαδήποτε άλλη γυναίκα εκτός από τη Σόνια. Η απόφασή του αυτή δημιούργησε κλυδωνισμούς στη μοναρχία και προκάλεσε πολιτικές αντιπαραθέσεις.Τελικά, το 1968, ο βασιλιάς υποχώρησε και το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου. Ήταν μάλιστα ο ίδιος ο Χάραλντ που συνόδευσε τη Σόνια στον καθεδρικό ναό του Όσλο, μπροστά σε 850 καλεσμένους, σύμφωνα με την Daily Mail.Ο Χάραλντ δήλωσε ότι η υπομονή ήταν το κλειδί για να παντρευτεί τελικά τη γυναίκα που αγαπούσε. “Απλώς περιμέναμε και ελπίζαμε ότι όλοι θα υποχωρούσαν τελικά”, εξήγησε στο εθνικό δίκτυο NRK.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συνάντηση Προέδρου Βουλγαρίας με Αυτοκράτορα Ιαπωνίας στο Τόκιο

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, συναντήθηκε με τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο, στο Τόκιο, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του, ενισχύοντας τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Αποχαιρετισμός στον Νίκο Γαλανό: Ένας Θρύλος του Ελληνικού Κινηματογράφου

Ο Νίκος Γαλανός, θρύλος του ελληνικού κινηματογράφου, απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ένας άνδρας που έμεινε πιστός στην ελευθερία του και την τέχνη του.

Τραμπ: Πιστεύει στην επιθυμία του Πούτιν για ειρηνική λύση στην Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει την εμπιστοσύνη του στον Πούτιν για την ειρηνική λύση στην Ουκρανία, ενώ ο Ζελένσκι ζητά περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η Στρατηγική Καινοτομίας της Ελλάδας: Η Σημασία των Κάθετων Οικοσυστημάτων

Ο εταίρος της ΕΥ και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Ταραντίλης, αναλύει τη σημασία της στρατηγικής καινοτομίας της Ελλάδας και των κάθετων οικοσυστημάτων.