Νέα Δεδομένα Σεισμικής Δραστηριότητας: Εκτιμήσεις και Αναλύσεις

Η σεισμική δραστηριότητα στη ζώνη Σαντορίνης-Αμοργού τις τελευταίες ημέρες έχει καταγραφεί με λεπτομέρεια από το Εργαστήριο Σεισμολογίας του ΕΚΠΑ. Σύμφωνα με τα δεδομένα, κατά την 10η Φεβρουαρίου καταγράφηκαν συνολικά 109 σεισμοί, με ορισμένους εκ των οποίων να φτάνουν μέχρι τα 4.5 Ρίχτερ. Ο μεγαλύτερος σεισμός είχε μέγεθος 5.2 και σημειώθηκε στις 20:16:30 UTC, ενώ ακολούθησε από άλλους μεγέθους 5.0.

Η Διεπιστημονική Επιτροπή αναφέρει ότι από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 9 Φεβρουαρίου 2025, έχουν εντοπιστεί πάνω από 14.000 σεισμοί με μεγέθη που φτάνουν μέχρι τα 4.5 Ρίχτερ, με την σεισμική δραστηριότητα να δείχνει συνέχεια. Ενώ τα επίκεντρα των μεγαλύτερων σεισμών εντοπίζονται βορειοανατολικά της Ανύδρου, η ενδεχόμενη εμφάνιση κύριου σεισμού παραμένει ανοικτή.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε η εγκατάσταση νέων γεωδαιτικών σταθμών GPS/GNSS στην περιοχή, προκειμένου να καταγραφεί η εδαφική κίνηση και να παρακολουθείται η εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συνάντηση Προέδρου Βουλγαρίας με Αυτοκράτορα Ιαπωνίας στο Τόκιο

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, συναντήθηκε με τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο, στο Τόκιο, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του, ενισχύοντας τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Αποχαιρετισμός στον Νίκο Γαλανό: Ένας Θρύλος του Ελληνικού Κινηματογράφου

Ο Νίκος Γαλανός, θρύλος του ελληνικού κινηματογράφου, απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ένας άνδρας που έμεινε πιστός στην ελευθερία του και την τέχνη του.

Τραμπ: Πιστεύει στην επιθυμία του Πούτιν για ειρηνική λύση στην Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει την εμπιστοσύνη του στον Πούτιν για την ειρηνική λύση στην Ουκρανία, ενώ ο Ζελένσκι ζητά περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η Στρατηγική Καινοτομίας της Ελλάδας: Η Σημασία των Κάθετων Οικοσυστημάτων

Ο εταίρος της ΕΥ και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Ταραντίλης, αναλύει τη σημασία της στρατηγικής καινοτομίας της Ελλάδας και των κάθετων οικοσυστημάτων.