Αύξηση Ηλεκτρονικού Εμπορίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να επιταχύνεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας που διενεργήθηκε από τη Eurostat. Το 2024, το 77% των χρηστών του Διαδικτύου πραγματοποίησε ηλεκτρονικές αγορές για προσωπική χρήση, μια αύξηση 17 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2014.

Σημαντική ανάπτυξη παρατηρήθηκε στη Βουλγαρία, όπου το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 29 ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας το 57% για την περίοδο 2014-2024.

Στις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό ηλεκτρονικών αγορών περιλαμβάνονται η Ιρλανδία (96%), η Ολλανδία (94%) και η Δανία (91%), ενώ η Βουλγαρία, η Ιταλία και η Ρουμανία διαθέτουν τα χαμηλότερα ποσοστά.

Εντυπωσιακή αύξηση παρατηρήθηκε στη Ρουμανία (+43 μονάδες), στην Ουγγαρία (+37 μονάδες) και στη Λιθουανία (+36 μονάδες) από το 2014 έως το 2024.

Τα προϊόντα που ξεχώρισαν στις ηλεκτρονικές αγορές του 2024 ήταν η ένδυση, η υπόδηση και τα αξεσουάρ, με το 45% των καταναλωτών να πραγματοποιούν αγορές σε αυτές τις κατηγορίες. Ακολούθησαν οι παραδόσεις τροφίμων, τα προϊόντα καλλυντικών και οι υπηρεσίες εστίασης.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Η Meta υιοθετεί τις ελληνικές θέσεις για την ψηφιακή ενηλικίωση

Η Meta υιοθετεί τις ελληνικές θέσεις για την ενιαία ψηφιακή ηλικία ενηλικίωσης, προστασία ανηλίκων και επαλήθευση ηλικίας σε ψηφιακές υπηρεσίες.

Προκλήσεις και Προοπτικές στον Ελληνικό Αμπελώνα

Ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης στον ελληνικό αμπελώνα, με προβλέψεις για το μέλλον και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Προτάσεις για ανάπτυξη και ανανέωση του τομέα.

Προγράμματα ΔΥΠΑ για Επανένταξη Ανέργων και Κρατουμένων

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης υλοποιεί προγράμματα για την επανένταξη ανέργων και κρατουμένων στην αγορά εργασίας, παρέχοντας επαγγελματική κατάρτιση και στήριξη στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αποφασιστικότητα της Ελλάδας στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, εκθέτει την αποφασιστικότητα της Ελλάδας στην υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, τις προκλήσεις στα θαλάσσια σύνορα και τις επενδύσεις σε λιμένες και υποδομές.