Ο Πούτιν ενισχύει τον ρωσικό στρατό σε έναν κόσμο γρήγορων αλλαγών

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει την “αμετάβλητη” θέληση να ενισχύσει τον στρατό του σε έναν κόσμο “γρήγορων αλλαγών” για να διασφαλίσει την “σημερινή και την μελλοντική” κυριαρχία της Ρωσίας.
Τα στρατεύματά του εξαπέλυσαν στις 24 Φεβρουαρίου 2022 επίθεση κατά της Ουκρανίας προκαλώντας τον φονικότερο πόλεμο στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ρήξη των σχέσεων της Μόσχας με τη Δύση.
“Σήμερα, σε ένα πλαίσιο γρήγορων αλλαγών στον κόσμο, η στρατηγική μας για την ενίσχυση και την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων παραμένει αμετάβλητη”, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος κατά την ομιλία του για την Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας την παραμονή της τρίτης επετείου από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
“Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις μαχητικές ικανότητες του στρατού και του ναυτικού, την προετοιμασία του για μάχη ως ουσιώδους συνιστώσας της ασφάλειας της Ρωσίας και ως εγγύησης της σημερινής και της μελλοντικής κυριαρχίας”, είπε.
Στην παρούσα συγκυρία προσέγγισης του Κρεμλίνου με τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα και από την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Τραμπ της 12ης Φεβρουαρίου και μετά τις πρώτες αμερικανορωσικές συνομιλίες στο Ριάντ, η Μόσχα διαβεβαιώνει ότι θέλει να επαναλάβει τον διάλογο με την Ουάσινγκτον “επί όλων των παραμέτρων”.
Ο Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι θέλει να δώσει στις ένοπλες δυνάμεις του “νέα σύγχρονα μοντέλα” ως προς τα οπλικά συστήματα και τον εξοπλισμό.
Τον Νοέμβριο 2024, οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν κατά της Ουκρανίας πειραματικό και άγνωστο μέχρι σήμερα υπερηχητικό πύραυλο, τον Orechnik.
Ο Πούτιν επαίνεσε του στρατιώτες που πολεμούν εδώ και τρία χρόνια στην Ουκρανία χαρακτηρίζοντάς τους “ήρωες της μεγάλης πατρίδας μας”.
“Σήμερα διακινδυνεύοντας την ζωή του και επιδεικνύοντας θάρρος, υπερασπίζονται την πατρίδα τους, τα εθνικά συμφέροντα και το μέλλον της Ρωσίας”, είπε.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε πυρηνικό σταθμό στην Ουκρανία

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε πυρηνικό σταθμό στην Ουκρανία, με τη διοίκηση να αναφέρει ότι δεν υπήρξε κρίσιμη ζημιά. Η επίθεση συνέβη κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.

Η Λιβύη και οι γεωπολιτικές προεκτάσεις του Τουρκολιβυκού Μνημονίου

Η Ελλάδα και η Λιβύη βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή, καθώς η Αθήνα προσπαθεί να αποτρέψει την κύρωση του Τουρκολιβυκού Μνημονίου και να επαναφέρει τις συνομιλίες για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών.

Ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία: Τουλάχιστον 30 νεκροί και 100 τραυματίες

Τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου εκατό τραυματίστηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία, μεταξύ τοπικών ένοπλων παρατάξεων και φυλών στην πόλη Σουάιντα.

Ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα: Σκοτώθηκαν 43 Παλαιστίνιοι

Ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σκότωσαν 43 Παλαιστίνιους, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς βρίσκονται σε αδιέξοδο. Η έλλειψη καυσίμων συνιστά νέα αβάσταχτη μάστιγα για τον πληθυσμό της Γάζας.