Η Σχέση της Ποιότητας του Σπέρματος με τη Διάρκεια Ζωής των Ανδρών

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό “Human Reproduction” αναφέρει ότι η ποιότητα του σπέρματος των ανδρών σχετίζεται με τη διάρκεια της ζωής τους. Οι ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Rigshospitalet στην Κοπεγχάγη, Δανία, ανέλυσαν δεδομένα 78.284 ανδρών που είχαν υποβληθεί σε ανάλυση σπέρματος λόγω υπογονιμότητας.

Η μελέτη περιλάμβανε την αξιολόγηση του όγκου, της συγκέντρωσης και της κινητικότητας των σπερματοζωαρίων. Με βάση τα αποτελέσματα, διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες με μεγαλύτερο αριθμό κινητών σπερματοζωαρίων ζούσαν μέσο όρο 2,7 χρόνια περισσότερο σε σχέση με αυτούς με χαμηλότερη ποιότητα σπέρματος.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η κακή ποιότητα του σπέρματος μπορεί να αποτελεί ένδειξη υποκείμενων παραγόντων που επηρεάζουν τη γονιμότητα και τη συνολική υγεία. Αυτή η διαπίστωση μπορεί να οδηγήσει στην ανίχνευση προβλημάτων υγείας και να αποτελέσει βήμα προς την κατεύθυνση της πρόληψης σε πιθανούς πρόωρους θανάτους.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συνάντηση Προέδρου Βουλγαρίας με Αυτοκράτορα Ιαπωνίας στο Τόκιο

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, συναντήθηκε με τον Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο, στο Τόκιο, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του, ενισχύοντας τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Αποχαιρετισμός στον Νίκο Γαλανό: Ένας Θρύλος του Ελληνικού Κινηματογράφου

Ο Νίκος Γαλανός, θρύλος του ελληνικού κινηματογράφου, απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ένας άνδρας που έμεινε πιστός στην ελευθερία του και την τέχνη του.

Τραμπ: Πιστεύει στην επιθυμία του Πούτιν για ειρηνική λύση στην Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει την εμπιστοσύνη του στον Πούτιν για την ειρηνική λύση στην Ουκρανία, ενώ ο Ζελένσκι ζητά περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η Στρατηγική Καινοτομίας της Ελλάδας: Η Σημασία των Κάθετων Οικοσυστημάτων

Ο εταίρος της ΕΥ και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Ταραντίλης, αναλύει τη σημασία της στρατηγικής καινοτομίας της Ελλάδας και των κάθετων οικοσυστημάτων.