Σεισμός στη Μιανμάρ: Απολογισμός με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες

Ο απολογισμός από τον σεισμό των 7,7 βαθμών που σημειώθηκε στη Μιανμάρ ανήλθε σε 1.644 νεκρούς και 3.408 τραυματίες, ανακοίνωσε σήμερα η χούντα που βρίσκεται στην εξουσία.

Τουλάχιστον 139 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εξάλλου, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, 42 τραυματίστηκαν και 78 θεωρούνται αγνοούμενοι στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ.

Νωρίτερα, μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια ενός κτιρίου στο Μανταλέι της Μιανμάρ, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Η 30χρονη Πιού Λάι Κάινγκ διασώθηκε 30 ώρες μετά τον σεισμό και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στη Μιανμάρ παρεμποδίζονται από τις κατεστραμμένες υποδομές και τους κατεστραμμένους δρόμους, ανακοίνωσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Ο σεισμός κατέστρεψε κρίσιμες υποδομές και δυσκολεύει την πρόσβαση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων στις πληγείσες περιοχές, προσθέτει η ανακοίνωση.

Η διεθνής κοινότητα ανταποκρίνεται στον σεισμό, με χώρες όπως Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία, Κορέα, Ινδονησία και Μαλαισία να δεσμεύονται να παράσχουν βοήθεια στη Μιανμάρ και στην Ταϊλάνδη.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Συρία

Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Συρία με ενημέρωση από τον Γκίαρ Πέντερσεν και τον Ράμες Ραζασίνγκαμ, άρση κυρώσεων από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ελληνικές θέσεις και ανάπτυξη στη Συρία.

Σοκαριστική υπόθεση κακοποίησης παιδιών στη Λάρισα

Σοκαριστική υπόθεση κακοποίησης δύο παιδιών στη Λάρισα, με τη μητέρα και τον βιολογικό πατέρα τους να κατηγορούνται.

Ανησυχία του ΟΗΕ για την απέλαση εγκύων και θηλαζουσών από τη Δομινικανή Δημοκρατία στην Αϊτή

Ο ΟΗΕ εκφράζει βαθιά ανησυχία για την απέλαση εγκύων και θηλαζουσών από τη Δομινικανή Δημοκρατία στην Αϊτή, κατά παραβίαση διεθνών κανόνων, εν μέσω βίας συμμοριών.

Νέος νόμος στο Ελ Σαλβαδόρ επιβάλλει φόρο 30% σε δωρεές από διεθνείς φορείς

Το κοινοβούλιο του Ελ Σαλβαδόρ ενέκρινε νέο νόμο που επιβάλλει φόρο 30% σε δωρεές από διεθνείς φορείς, προκειμένου να πάρει μέτρα ενάντια στους "πράκτορες του εξωτερικού" και να διασφαλίσει τη διαφάνεια στη λειτουργία των τοπικών οργανώσεων.