Κραχ στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ λόγω εμπορικού πολέμου

Το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ κατέγραψε μια σημαντική πτώση άνω του 12% στη σημερινή συνεδρίασή του, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοσή του τα τελευταία 16 χρόνια. Αυτή η απότομη πτώση οφείλεται στους τελωνειακούς δασμούς που επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στα κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στην αμερικανική αγορά, καθώς και στα αμοιβαία μέτρα που ελήφθησαν από την Κίνα.Ο δείκτης Hang Seng υπέστη πτώση 12,4%, βρίσκοντας στις 20.021,32 μονάδες, ενώ ο σύνθετος δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης σημείωσε πτώση 7,7%, φθάνοντας τις 3.083,80 μονάδες.Η εικόνα του αρχείου από το Ευρωπαϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (EPA) δείχνει την κατάσταση στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ρευστοποιήσεις στη δευτερογενή αγορά ομολόγων λόγω αναβάθμισης από Fitch

Ρευστοποιήσεις παρατηρήθηκαν σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη των τελευταίων ημερών. Η αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από την Fitch την περασμένη Παρασκευή διατηρεί το κλίμα θετικό, ενώ η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας παραμένει στο «ΒΒΒ-. Η αξιολόγηση της Scope στις 30 Μαΐου θα ολοκληρώσει τον «χορό» των αξιολογήσεων για το α' εξάμηνο του 2025.

Σημαντική Διεθνής Αντίδραση στην Ισραηλινή Στρατηγική στη Γάζα

Διεθνής αντίδραση κατά της ισραηλινής στρατηγικής στη Γάζα, με Βρετανία, Γαλλία και Καναδά να επιβάλλουν κυρώσεις. Κίνδυνος απομόνωσης για το Ισραήλ.

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την κυκλοφορία τροχοφόρων στα νησιά Ύδρας και Σπετσών

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την αυστηροποίηση των κανόνων κυκλοφορίας τροχοφόρων στα νησιά Ύδρας και Σπετσών, λόγω των αυξανόμενων παραβάσεων.

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, εξαγγέλλει μηδενική ανοχή σε κακοδιαχείριση στον ΟΠΕΚΕΠΕ και επισημαίνει τη σημασία της διαφάνειας και της δικαιοσύνης στη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων.