Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ ταράσσει την Κωνσταντινούπολη

Σήμερα νωρίς το μεσημέρι, η Κωνσταντινούπολη δέχθηκε ισχυρό σεισμό 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος συνοδεύτηκε από μια σειρά μετασεισμών που αναστάτωσαν τους κατοίκους της Δυτικής Τουρκίας.

Η αρχική δόνηση σημειώθηκε στα ανοικτά των ακτών του Σηλυβρίου, στη Θάλασσα του Μαρμαρά, και σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης (AFAD), έχουν καταγραφεί δεκάδες μετασεισμοί, με τη μεγαλύτερη δόνηση να φτάνει τα 5,9 Ρίχτερ, λίγα λεπτά μετά τον κύριο σεισμό. Οι μετασεισμοί είχαν εντάσεις 4,9, 4,8, 4,5 και 4,4 Ρίχτερ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γιερλίκαγια ανέφερε ότι η διάρκεια του σεισμού ήταν 13 δευτερόλεπτα και μέχρι τις 3:15 μ.μ. είχαν σημειωθεί συνολικά 51 μετασεισμοί. Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης δέχτηκε πάνω από 6.100 κλήσεις, κυρίως για πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση.

Παρά το γεγονός ότι οι τουρκικές αρχές ανέφεραν ότι δεν υπήρξαν καταγραφές για υλικές ζημιές ή θύματα, περίπου 150 άτομα υπέστησαν μικροτραυματισμούς όταν πήδηξαν από ύψος για να ξεφύγουν από τα κτίρια τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Κυβερνήτη Κωνσταντινούπολης, μέχρι τις 15:30 δεν υπήρξαν αρνητικές εξελίξεις που να επηρεάζουν τη ζωή των πολιτών ή τις υποδομές της πόλης. Η περίθαλψη των 151 τραυματιών συνεχίζεται στα νοσοκομεία και όλοι διατρέχουν χαμηλό κίνδυνο. Μοναδικό περιστατικό κατέρρευσης ήταν ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στη συνοικία Φατίχ, χωρίς θύματα.

Πολλοί κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους σε κατάσταση πανικού, με δημοσιογράφους να αναφέρουν συγκεντρώσεις σε πάρκα και στα κατώφλια των σπιτιών. Μετά τον σεισμό, ορισμένα καταστήματα έκλεισαν, ενώ το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια της Κωνσταντινούπολης θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφαλείας την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η Τουρκία βρίσκεται σε μια σεισμογενή ζώνη, διασχίζεται από δύο ρήγματα που έχουν προκαλέσει πολλούς φονικούς σεισμούς στο παρελθόν.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Η Meta υιοθετεί τις ελληνικές θέσεις για την ψηφιακή ενηλικίωση

Η Meta υιοθετεί τις ελληνικές θέσεις για την ενιαία ψηφιακή ηλικία ενηλικίωσης, προστασία ανηλίκων και επαλήθευση ηλικίας σε ψηφιακές υπηρεσίες.

Προκλήσεις και Προοπτικές στον Ελληνικό Αμπελώνα

Ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης στον ελληνικό αμπελώνα, με προβλέψεις για το μέλλον και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Προτάσεις για ανάπτυξη και ανανέωση του τομέα.

Προγράμματα ΔΥΠΑ για Επανένταξη Ανέργων και Κρατουμένων

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης υλοποιεί προγράμματα για την επανένταξη ανέργων και κρατουμένων στην αγορά εργασίας, παρέχοντας επαγγελματική κατάρτιση και στήριξη στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αποφασιστικότητα της Ελλάδας στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, εκθέτει την αποφασιστικότητα της Ελλάδας στην υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, τις προκλήσεις στα θαλάσσια σύνορα και τις επενδύσεις σε λιμένες και υποδομές.