Σφοδρή Αερομαχία Πακιστάν-Ινδίας με Τεράστιες Απώλειες

Η πρόσφατη «αερομαχία» (dogfight) μεταξύ των πακιστανικών και ινδικών μαχητικών αεροσκαφών θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες και μακροχρόνιες στην ιστορία της αεροπορίας, με πέντε ινδικά αεροσκάφη να καταρρίπτονται, σύμφωνα με πληροφορίες από πακιστανικές αρχές.

Εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού επιβεβαίωσε την κατάρριψη τριών Rafale, ενός SU-30 και ενός MiG-29, αναφέροντας ότι συνολικά 125 αεροσκάφη συμμετείχαν σε μάχη που διήρκεσε πάνω από μία ώρα, χωρίς καμία από τις δύο πλευρές να εγκαταλείψει τον εναέριο χώρο της.

Η επιχείρηση «Sindoor», που ξεκίνησε το Νέο Δελχί, περιλάμβανε πυραυλικές επιθέσεις σε αποστάσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούσαν τα 160 χιλιόμετρα. Καμία από τις δύο πλευρές δεν ήταν πρόθυμη να στείλει τους πιλότους της πέρα από τα σύνορα, λόγω των αναμνήσεων από μία προηγούμενη αερομαχία το 2019, όπου ένας ινδός πιλότος καταρρίφθηκε και παρουσιάστηκε στο πακιστανικό τηλεοπτικό κοινό.

Η Ινδική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε πολλές επιθέσεις εναντίον στόχων, με πακιστανικές δυνάμεις να προσπαθούν να προειδοποιήσουν τους πολίτες σε περιοχές που θεωρούνταν πιθανοί στόχοι, προκειμένου να περιορίσουν τις απώλειες αμάχων.

Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 13 άμαχοι σκοτώθηκαν και 59 τραυματίστηκαν από πακιστανικά πυρά σε απάντηση για ινδικά πλήγματα στο πακιστανικό έδαφος. Οι περισσότερες απώλειες καταγράφηκαν στο χωριό Πόονς, που βρίσκεται κατά μήκος της «γραμμής ελέγχου» στο Κασμίρ.

Επιπλέον, αναφέρθηκε μια ισχυρή έκρηξη στην πόλη Λαχόρη του Πακιστάν, με τις αιτίες της να παραμένουν άγνωστες, ενώ το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας δεν έχει σχολιάσει σχετικά.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Πρόεδρος της Νίκης: Πανηγυρισμοί για το πόρισμα των Τεμπών χωρίς ουσία

Ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, κριτικάρει την αντιμετώπιση του πόρισματος για τα Τέμπη από τη Νέα Δημοκρατία και αναφέρεται στη γενοκτονία των Ποντίων και το πρόβλημα της ακρίβειας.

Η Σημασία του Λύκου στην Πάρνηθα και οι Κίνδυνοι από τη Μεταφορά του

Η σημασία του λύκου στο οικοσύστημα της Πάρνηθας και οι επιπτώσεις της απομάκρυνσής του, με αναφορές στο Γελοουστόουν και τις επιδράσεις στον φυσικό κόσμο.

Στρατηγική Ανάπτυξης Χίου: Το Μέλλον του Νησιού

Στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξης, αναλύονται τα δεδομένα που αφορούν την οικονομική δομή, την απασχόληση, τις υποδομές και τον τουρισμό της Χίου, καθώς και οι προοπτικές για το μέλλον του νησιού.

Καθέλκυση του Φορμίωνα: Νέα εποχή για το Πολεμικό Ναυτικό

Η καθέλκυση του Φορμίωνα σηματοδοτεί τη μετάβαση του Πολεμικού Ναυτικού σε μια νέα εποχή, ενισχύοντας την ελληνική αμυντική βιομηχανία και την αυτονομία του στόλου.