Η Αντζελα Γκερέκου βρίσκεται στην Πάτρα με αφορμή την παρουσία της στο Περιφερειακό Συνέδριο RGC2025 και υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου της “Γεύσεις και Μνήμες- Τριάντα Κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς” στο βιβλιοπωλείο Discover αύριο Τετάρτη.
Η πρόεδρος του ΕΟΤ προσκαλεί τους λάτρεις της λογοτεχνίας και της μαγειρικής στο χώρο του βιβλιοπωλείου στον πεζόδρομο Βούρβαχη 3, όπου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της με γεύσεις από λουκουμάδες με κανέλα και μέλι, παστιτσάδα με κόκορα αλανιάρη και σοφρίτο με μυρωδιά σκόρδου και μαϊντανό.
Στο βιβλίο της, η Αντζελα Γκερέκου προσκαλεί τους αναγνώστες σε μια γαστρονομική περιπλάνηση στις παραδόσεις, τις γεύσεις και τα αρώματα της Κέρκυρας, συνδέοντας τις ρίζες της με την αγάπη για το φαγητό και προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία γεύσης και μνήμης.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, κάθε συνταγή αφηγείται την ιστορία της Κέρκυρας, ενώ οι πρώτες ύλες προέρχονται από την κερκυραϊκή γη και οι μνήμες από τις οικογενειακές στιγμές γύρω από το τραπέζι.
Η Αντζελα Γκερέκου αναδεικνύει τη γευστική μνήμη ως την πιο ζωντανή μνήμη του ανθρώπου και μοιράζεται με τους αναγνώστες της ένα ταξίδι γεύσης και βιωματικής εμπειρίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατήρησης των παραδόσεων και των γεύσεων που συνδέουν τους ανθρώπους στον χρόνο.