Κινέζοι ελληνόφωνοι φοιτητές από το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Σαγκάης, συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά στα γραφεία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιούν στη χώρα μας, κατόπιν πρόσκλησής του, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το πολιτιστικό απόθεμα και τη σύγχρονη κουλτούρα της Μητροπολιτικής Αττικής.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ν. Χαρδαλιά, στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας και προβολής, για τη φιλοξενία μαθητών από ελληνικά σχολεία και φοιτητών από πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλο τον κόσμο, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο με τη φιλοξενία 20 μαθητών από την Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης.
Ειδικότερα, οι φοιτητές φιλοξενούνται στην Αττική για μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα κυριότερα ιστορικά και πολιτιστικά τοπόσημα, καθώς και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
«Με μεγάλη συγκίνηση, υποδέχομαι στην Αττική, την πρωτεύουσα Περιφέρεια της χώρας, τους εκπροσώπους της νέας γενιάς, που θα συνεχίσουν και θα επεκτείνουν τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς μας, παρά τη μεγάλη γεωγραφική απόσταση που μας χωρίζει» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την υποδοχή των Κινέζων φοιτητών.
Από την πλευρά τους, οι 13 φοιτητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη φιλοξενία και το πρόγραμμα της επίσκεψης, ενώ αναφέρθηκαν με τα θερμότερα λόγια τόσο για την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο τους υποδέχτηκαν στην Αττική.
Μετά τη συνάντηση, ο περιφερειάρχης τους χάρισε ένα ακριβές ομοίωμα τμήματος από τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, υπογραμμίζοντας την υψηλή τεχνολογία του αρχαιοελληνικού κόσμου και προσκαλώντας τους φοιτητές να επισκεφθούν το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής στη διεθνή έκθεση ΙΤΒ στη Σαγκάη.
Τον περασμένο Ιανουάριο, ο περιφερειάρχης Αττικής και ο δήμαρχος της Σαγκάης υπέγραψαν Στρατηγικό Πλαίσιο Συνεργασίας (MoU) στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του εμπορίου, της ναυτιλίας, του πολιτισμού, του τουρισμού, του αθλητισμού και της μητροπολιτικής βιώσιμης ανάπτυξης, ενισχύοντας τους δεσμούς και τη φιλία ανάμεσα στους λαούς τους.