Παραιτήσεις Υπουργών στη Λιβύη μετά τις Εχθροπραξίες

Μία ανακάλυψη συγκλονίζει την πολιτική σκηνή στη Λιβύη, καθώς τρεις υπουργοί της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης ανακοίνωσαν την παραίτησή τους στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η απόφασή τους έρχεται λίγες ημέρες μετά τις εχθροπραξίες που σάρωσαν την πρωτεύουσα Τρίπολη, αφήνοντας πίσω τους ένα τοπίο εντάσεων και αναταραχής.

Οι υπουργοί που παραιτήθηκαν είναι ο Μοχάμεντ αλ Χουαΐτζ, υπουργός Οικονομίας και Εμπορίου, ο Μπαντρ αλ Τούμι, υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και ο Αμπού Μπακρ αλ Γκάουι, υπουργός Στέγασης.

Η Λιβύη, μια χώρα που αντιμετωπίζει το χάος και τους διχασμούς μετά την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι το 2011, παραμένει διαιρεμένη σε δύο μέρη. Στην Τρίπολη, εδρεύει η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Εθνότητας με επικεφαλής τον Αμπντελχαμίντ αλ Ντμπέιμπα, ενώ το ανατολικό τμήμα της χώρας ελέγχεται από τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αποφυγή ευθυνών

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνει σκληρές επικρίσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για αποφυγή ευθυνών σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη. Προτείνει τη δημιουργία Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του θέματος.

Σκληρή κριτική του Τζανακόπουλου στη ΝΔ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Ο εισηγητής της Νέας Αριστεράς, Δημήτρης Τζανακόπουλος, εξαπέλυσε σκληρή κριτική κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των τριών προτάσεων για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καταλογίζοντας συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης πολιτικών προσώπων.

Επιτυχημένη επέμβαση στη φωτιά της Ερέτριας – Ενημέρωση από την Εύβοια

Η φωτιά στην Ερέτρια της Εύβοιας έχει περιοριστεί χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών. Οι προσπάθειες συνεχίζονται για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, με τις οδηγίες προς τους κατοίκους να παραμένουν σε ισχύ.

Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Ουγγαρίας

Στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Ουγγαρίας συζητήθηκαν θέματα όπως οι διμερείς σχέσεις, η μειονότητα της Ουγγαρίας, η μετανάστευση και η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ.