Ανταλλαγή κρατουμένων Ρωσίας-ΗΠΑ: Νέες εξελίξεις

Η διαδικασία ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο σήμερα. Οι δύο χώρες εργάζονται ενεργά για την ανταλλαγή πολιτών που κρατούνται στις φυλακές τους, αλλά ο χρόνος που θα πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία παραμένει αβέβαιος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι πρόεδροι Τραμπ και Πούτιν συζήτησαν το θέμα αυτό σε τηλεφωνική επικοινωνία τους τη Δευτέρα. Η προτεινόμενη ανταλλαγή αφορά εννέα κρατούμενους από κάθε πλευρά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός ή οι ταυτότητες τους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρθηκε στο θέμα και δήλωσε ότι οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες και από τις δύο χώρες είναι σε επαφή για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας ανταλλαγής κρατουμένων.

Πηγές από το Κρεμλίνο αποκάλυψαν ότι η αμερικανική πλευρά έχει υποβάλει στη Ρωσία κατάλογο με εννέα Αμερικανούς που επιθυμεί να ανταλλάξει, ενώ η Ουάσιγκτον επιθυμεί την άμεση επιστροφή τους. Παράλληλα, η Ρωσία εξετάζει την περίπτωση ανταλλαγής κρατουμένων από τη δική της πλευρά.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ο Ρούμπιο καλεί τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει την κρίση στην Αϊτή

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, καλεί τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει την κρίση στην Αϊτή, επικρίνοντας τον ΟΑΚ και αναφέροντας την ανάγκη για περισσότερη δράση.

Νέα αναχαίτιση πυραύλου από το Ισραήλ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, όπου οι αντάρτες Χούθι, προσκείμενοι στο Ιράν, βάζουν συχνά στο στόχαστρο την ισραηλινή επικράτεια.

Συνεδρίαση στον ΟΗΕ για την Προστασία των Αμάχων σε Ένοπλες Συγκρούσεις

Συνεδρίαση υψηλού επιπέδου στον ΟΗΕ για την προστασία των αμάχων σε ένοπλες συγκρούσεις με εκπροσώπους από διεθνείς οργανισμούς και εκθέσεις για τον αντίκτυπο των συγκρούσεων στην παγκόσμια κοινότητα.

Διαμάχη Τραμπ – Ραμαφόσα για τη γενοκτονία στη Νότια Αφρική

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται στον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόσα, για τις ανησυχίες σχετικά με τη γενοκτονία των λευκών αγροτών, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.