ΠΟΕΣΥ: Πρωτοπόροι στη Χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα Μέσα

Η ΠΟΕΣΥ πρωτοπορεί σε δύο επίπεδα, σε επίπεδο Ελλάδος δηλαδή, είναι η πρώτη Ένωση, η οποία θέτει συγκεκριμένους κανόνες για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, όπως αναφέρει ο υφυπουργός Παύλος Μαρινάκης. Αυτή η πρωτοπορία είναι ουσιαστική, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη είναι πλέον παρόν και απαιτεί διαφάνεια και ανθρώπινο έλεγχο.

Με τη συμμετοχή καταρτισμένων επιστημόνων, όπως ο καθηγητής Νομικής κ. Βλαχόπουλος, η ΠΟΕΣΥ δημιούργησε έναν κώδικα δεοντολογίας για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα Μέσα. Η ανάγκη για κανόνες είναι επιτακτική, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης πραγματικότητας.

Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση με την ΠΟΕΣΥ και άλλες ενώσεις δημοσιογράφων για την επικαιροποίηση της νομοθεσίας, με βάση τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει την πρόοδο της Ελλάδας ως ένα κράτος που προωθεί την οικονομική ανάπτυξη, την εφαρμογή νέων νόμων και την ενίσχυση της δημοσιογραφικής ασφάλειας, απορρίπτοντας τις ατεκμηρίωτες εκθέσεις που παρουσιάζουν λανθασμένη εικόνα της χώρας.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Ακατάλληλο το νερό σε επτά περιοχές του δήμου Σερρών λόγω αυξημένων τιμών ουρανίου

Αυξημένες τιμές ουρανίου σε πηγές νερού στον δήμο Σερρών οδηγούν σε απαγόρευση πόσης και μαγειρέματος. Ενημέρωση από τη ΔΕΥΑΣ και το υπουργείο Υγείας.

Η Συμβιωτική Σχέση Ανθρώπου και Τεχνητής Νοημοσύνης στο Μέλλον της Εργασίας

Η υφυπουργός Εργασίας, Άννα Ευθυμίου, στο Digital World Summit Greece 2025 αναδεικνύει τη σημασία της συμβιωτικής σχέσης μεταξύ ανθρώπου και Τεχνητής Νοημοσύνης για το μέλλον της εργασίας.

Συνάντηση Μητσοτάκη με Αγιορείτες

Συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης του Αγίου Όρους και γενικότερα ζητήματα της Ιεράς Κοινότητας κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους του Αγίου Όρους.

Συνέδριο Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού: Ανάδειξη της Γαστρονομίας ως Στοιχείο Βιώσιμης Ανάπτυξης

Περισσότεροι από 30 εισηγητές και φορείς θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαΐου στον συνεδριακό χώρο του ΟΚΑΑ στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, με εστίαση στη σύνδεση της γαστρονομίας με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον πολιτισμό.