Το 7ο γαστρονομικό γεγονός “Food Experience Graviera Naxos” πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 13-15 Ιουνίου στη Νάξο, με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας του νησιού και την προώθηση του τοπικού πρωτογενούς τομέα, ενισχύοντας τη διασύνδεση μεταξύ τουρισμού, παραγωγής και πολιτισμού.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αναφέροντας την επιτυχία του φεστιβάλ, επισήμανε ότι η παραγωγή της ΠΟΠ Γραβιέρας Νάξου αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.250 τόνους φέτος, ενώ η γαστρονομική δημιουργικότητα και η συνεργασία με σεφ τόσο από τη Νάξο όσο και από άλλα μέρη της Ελλάδας ήταν εντυπωσιακή.
Κατά τη διάρκεια του τριημέρου φεστιβάλ, Έλληνες και ξένοι σεφ παρουσίασαν δημιουργικές συνθέσεις με τη γραβιέρα Νάξου, συνδυάζοντας τοπικά υλικά με διεθνείς γαστρονομικές επιρροές, ενισχύοντας την αξία του τοπικού προϊόντος.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της Νάξου, από την Πλάκα μέχρι τα παραδοσιακά χωριά της ορεινής περιοχής, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη εμπειρία γεύσης και πολιτισμού.