Συνάντηση Μητσοτάκη με πρόεδρο του Yale και πρύτανη του ΕΚΠΑ για μεταπτυχιακό πρόγραμμα

Σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την πρόεδρο του πανεπιστημίου Yale, Maurie McInnis, και τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεράσιμο Σιάσο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση είχε ως αφορμή το κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο “Παγκόσμιες Περιβαλλοντικές Επιστήμες και Δημόσια Υγεία”, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων και συζητήθηκε η δυνατότητα εμβάθυνσής της, ενώ επισημάνθηκε η προτεραιότητα της κυβέρνησης στην τόνωση της εξωστρέφειας των δημόσιων πανεπιστημίων.

Το κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα αποτελεί μέρος του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του ΕΚΠΑ και του Yale, με στόχο την ίδρυση ερευνητικού κέντρου αριστείας στην Αττική για τη στέγαση ευρύτερης ακαδημαϊκής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο ιδρύματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Νίκος Παπαϊωάννου.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Νέος ΚΟΚ: Από την Ατιμωρησία στην Ευθύνη

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αλλάζει την προσέγγιση στις παραβάσεις, επιβάλλοντας αυστηρότητα και ευθύνη στην οδική συμπεριφορά.

ΝΔ: Ο Κώστας Σκρέκας αναλαμβάνει γραμματέας με στόχο την ανανέωση του κόμματος

Ο Κώστας Σκρέκας ανέλαβε τη θέση του γραμματέα στη Νέα Δημοκρατία με στόχο την ανανέωση του κόμματος και τη διατήρηση των βασικών αρχών του. Μιλώντας για ανοικτό κόμμα και συναίνεση, εξέφρασε την πεποίθησή του στη δημοκρατία και τον σεβασμό στο νόμο.

Νέος Γραμματέας της ΝΔ: Ομιλία Κώστα Σκρέκα

Ο Κώστας Σκρέκας, ο νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την εκλογή του και ανέλυσε τις προτεραιότητες του κόμματος στην ομιλία του.

Επιτυχημένο Food Experience Graviera Naxos: Η Γαστρονομία του Νησιού στο Προσκήνιο

Το Food Experience Graviera Naxos ανέδειξε τη γαστρονομική ταυτότητα της Νάξου, προβάλλοντας τη γραβιέρα και συνδυάζοντας παράδοση και δημιουργικότητα.