Μητσοτάκης: Τέλος στο πάρτι των επιδοτήσεων και σαφείς προειδοποιήσεις σε Τουρκία και Λιβύη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του στον Σκάι, ανακοίνωσε το τέλος της εποχής των αγροτικών επιδοτήσεων μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τους μεγαλύτερους παραβάτες. Στόχος είναι να επιστραφούν τα κλεμμένα χρήματα της τελευταίας δεκαετίας.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα προς την Τουρκία και τη Λιβύη. Αναφορικά με την Τουρκία, τόνισε ότι η συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό αμυντικό πρόγραμμα εξαρτάται από την άρση του casus belli, προσθέτοντας ότι οι όροι για την αγορά αμυντικού εξοπλισμού θα περιλαμβάνουν ρήτρες για τη μη χρήση τους κατά της Ελλάδας. Για τη Λιβύη, κάλεσε σε διάλογο για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, προβάλλοντας την Ελλάδα ως την ασφαλή πύλη των Λίβυων προς την Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2027 με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και κατηγόρησε την αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένου του ΠΑΣΟΚ, για την τοξικότητα που επικρατεί στη Βουλή. Για την πιθανότητα επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι έχει παραπλανήσει τον ελληνικό λαό και δεν έχει μιλήσει στη Βουλή από την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση για τον Κώστα Καραμανλή, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη θέση του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ σε περίπτωση καταδίκης του.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ήρεμα νερά στις σχέσεις με την Τουρκία και τη μη αποδοχή οποιασδήποτε θεωρίας γκρίζων ζωνών. Σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί μια ενεργητική εξωτερική πολιτική, σε αντίθεση με την παθητική στάση προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σχετικά με το μεταναστευτικό, επισήμανε ότι η χώρα δεν μπορεί να ανεχτεί μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών και προανήγγειλε σκληρές πολιτικές. Η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει μέτρα για την αποτροπή οργανωμένων εισβολών.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα δεν αναζητά επιδιαιτητές στα προβλήματα που έχει με την Τουρκία. Απαντώντας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τόνισε ότι η διαχείριση των επιδοτήσεων είναι ένα διαχρονικό πολιτικό πρόβλημα και η κυβέρνηση επιδιώκει την ουσιαστική εξυγίανση του οργανισμού.

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι η πρόκληση για την κυβέρνηση είναι να λειτουργεί το κράτος απρόσωπα και να αποδίδονται ευθύνες σε όλους τους πολίτες ισότιμα.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Η σημασία του προσκυνηματικού ταξιδιού “Από τη Ρώμη στη Νέα Ρώμη”

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στη σημασία του προσκυνηματικού ταξιδιού "Από τη Ρώμη στη Νέα Ρώμη" και τη σημασία της εκκλησιαστικής ενότητας και της ελπίδας.

Η Γαλλία θα αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης τον Σεπτέμβριο

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης τον Σεπτέμβριο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, επισημαίνοντας την ανάγκη για ειρηνική λύση στη Μέση Ανατολή.

Αποτελέσματα Πανελληνίων: Στατιστικά και Βάσεις Εισαγωγής

Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά από τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2023, με στοιχεία για υποψηφίους και βάσεις εισαγωγής.

Η Γαλλία αναγνωρίζει το κράτος της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για ειρήνη στη Μέση Ανατολή.