Στην αυτοβιογραφία της, η Άνγκελα Μέρκελ, η «σιδηρά Κυρία» της ευρωζώνης, παρουσιάζει μια εκτενή αφήγηση για την κρίση χρέους που απείλησε τη συνοχή της ευρωζώνης, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο «ελληνικό δράμα». Με προσωπικό τόνο, αποκαλύπτει τις διαδικασίες και τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Η Μέρκελ αναφέρεται στις σημαντικές συναντήσεις και τις διαδικασίες που οδήγησαν στη δημιουργία των προγραμμάτων διάσωσης για τις χώρες του Νότου, ξεκινώντας από την Ελλάδα. Περιγράφει πώς, αρχικά ανυποψίαστη, συνειδητοποίησε τον σοβαρό κίνδυνο που αντιμετώπιζε η ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια μιας άτυπης σύσκεψης το Φεβρουάριο του 2010.
Αφηγούμενη την πορεία προς τα μνημόνια, η Μέρκελ χαρακτηρίζει τα μνημόνια ως την «ύστατη λύση», ενώ αναστοχάζεται αν υπήρχαν εναλλακτικές που δεν εξετάστηκαν. Υπογραμμίζει την ανάγκη για αξιόπιστα προγράμματα μεταρρυθμίσεων πριν από την παροχή οικονομικής βοήθειας, σημειώνοντας τη συνεργασία της με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η Μέρκελ αναγνωρίζει την υποστήριξη της Γαλλίας και των Προεδρικών ηγεσιών που υπεραμύνθηκαν της δημοσιονομικής στήριξης των χωρών του Νότου. Στις αναφορές της στους Έλληνες Πρωθυπουργούς, εκφράζει δυσαρέσκεια για τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ προβάλλει θετικά τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας την ικανότητά του στη διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους.
Συνολικά, η αυτοβιογραφία της Μέρκελ προσφέρει μια εσωτερική ματιά στις προκλήσεις και τις αποφάσεις που διαμόρφωσαν την κρίση χρέους στην Ελλάδα και την ευρωζώνη, φέρνοντας στο προσκήνιο τις περίπλοκες σχέσεις και τις διαπραγματεύσεις που καθόρισαν την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.