Περισσότερες από 46.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις προχώρησαν στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό μέσω των προγραμμάτων “Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ” και “Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών”. Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος “Ψηφιακά Εργαλεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων” εστίασε στην ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας των επιχειρήσεων, ενώ τα αποτελέσματα αποδεικνύουν:
⦁ 8 στις 10 επιχειρήσεις που επιδοτήθηκαν είναι πολύ μικρές (0,01 έως 10 ΕΜΕ)
⦁ Το 52,4% ανήκει σε 5 κλάδους επιχειρήσεων, ενώ το 70% σε 10 κλάδους
⦁ Το 33% της δημόσιας δαπάνης επενδύθηκε σε Εφαρμογές Εμπορικής Διαχείρισης
Για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, η επιλογή της Συνδρομής cloud εφαρμογής για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας ήταν δημοφιλής. Στις μικρές επιχειρήσεις, επικράτησε η Εξειδικευμένη ενότητα για τη διαχείριση ηλεκτρονικών βιβλίων. Στις μεσαίες επιχειρήσεις, προτιμήθηκε η Εφαρμογή Advanced Ηλεκτρονικά Βιβλία.
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί προτεραιότητα, ενώ ολοκληρώθηκε και ο κύκλος του προγράμματος “Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών” με επιτυχία.
Οι επιχειρήσεις ενισχύθηκαν για να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία τους, ενισχύσουν την ασφάλεια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και δημιουργήσουν νέα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες. Η επόμενη φάση του προγράμματος υπόσχεται νέες ευκαιρίες για την επιχειρηματική ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα.
Στην περιφέρεια της Αττικής εδρεύουν το 36% των επιχειρήσεων που επωφελήθηκαν από το Πρόγραμμα, ενισχύοντας την ψηφιακή ανάπτυξη σε περιφερειακό επίπεδο.
Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις μαρτυρούν τη σημαντική συνεισφορά των προγραμμάτων στη δημιουργία νέων ευκαιριών και την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας.