Νέο κοινωνικό “συμβόλαιο” στη Συρία: Οι δηλώσεις του Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζολάνι

Στη Συρία, ο ηγέτης της συμμαχίας ισλαμιστικών οργανώσεων, Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζολάνι, προτείνει τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού “συμβολαίου” μεταξύ του κράτους και όλων των θρησκειών στη χώρα. Αυτό το συμβόλαιο θα εγγυάται την “κοινωνική δικαιοσύνη”, σύμφωνα με τις δηλώσεις του.

Ο Τζολάνι, που πλέον χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα, Άχμαντ αλ Σάρα, συναντήθηκε με αντιπροσώπους της κοινότητας των Δρούζων και αναφέρθηκε στην ανάγκη για τη διατήρηση της ενότητας στη Συρία μέσω ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου που θα εξασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη.

Επίσης, ο Τζολάνι επισημαίνει τη σημασία της άρσης των διεθνών κυρώσεων για την επιστροφή των προσφύγων στη Συρία μετά από 13 χρόνια πολέμου. Αυτή η κίνηση θα αποτελέσει σημαντικό βήμα προς την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Δαμασκού και Λονδίνου.

Τέλος, ο Τζολάνι ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες παρατάξεις θα διαλυθούν και οι μαχητές τους θα ενταχθούν στον στρατό της νέας εξουσίας στη Συρία, με στόχο την υπαγωγή όλων υπό τον νόμο.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

ΗΠΑ: Προειδοποίηση για το όριο δανεισμού – Οικονομική αβεβαιότητα

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ προειδοποιεί για την προσέγγιση του ορίου δανεισμού, ενώ η πολιτική αντιπαράθεση απειλεί την οικονομική σταθερότητα.

Ανατριχίλα στον κινηματογράφο: Πέθανε η βραβευμένη ηθοποιός Ολίβια Χάσεϊ

Η Βρετανίδα ηθοποιός Ολίβια Χάσεϊ, γνωστή για τον ρόλο της στην ταινία "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 73 ετών. Η ανακοίνωση του θανάτου της έφερε θλίψη στον κινηματογραφικό χώρο.

Σύλληψη Διευθυντή Νοσοκομείου στη Βόρεια Γάζα από το Ισραήλ

Η σύλληψη του διευθυντή ενός σημαντικού νοσοκομείου στη βόρεια Γάζα από το Ισραήλ προκαλεί ανησυχία στην τοπική κοινότητα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Παιδιά σε Εμπόλεμες Περιοχές: Η Ανησυχητική Αύξηση των Αριθμών

Η UNICEF αναφέρει ότι όλο και περισσότερα παιδιά ζουν σε εμπόλεμες περιοχές ή έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους λόγω συγκρούσεων, με ανησυχητική αύξηση των αριθμών. Η έκθεση της UNICEF αναδεικνύει τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σε παγκόσμιο επίπεδο.