Απάτη με δήθεν φάρμακα από Ρωσία απασχολεί τη Δικαιοσύνη

Μια νέα περίπτωση απάτης, ανάλογη με το «θαυματουργό νερό του Καματερού», έχει προκαλέσει ανησυχία στους αρεοπαγίτες. Αυτή τη φορά, τα υποτιθέμενα φάρμακα για τον καρκίνο φέρονται να προέρχονται μυστικά από ερευνητικό κέντρο στη Ρωσία. Ωστόσο, τα “φάρμακα” αποδείχθηκαν απλή διαλυμένη ασπιρίνη σε νερό.

Ο φερόμενος ως θύτης της απάτης ήταν καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος είχε αναπτύξει σχέσεις με τέσσερις φίλους, μεταξύ των οποίων ένας μηχανολόγος και ένας ζωγράφος. Ένα από τα παιδιά τους, μάλιστα, έπασχε από σύνδρομο McCune-Albright, γεγονός που φάνηκε να χρησιμοποιείται ως προπέτασμα καπνού για την απάτη.

Σημαντική στροφή στην υπόθεση σημειώθηκε όταν ο καθηγητής παρουσίασε κινησιολογικά προβλήματα λόγω όγκου στον εγκέφαλο. Μετά τη διάγνωση του μη χειρουργήσιμου όγκου, δέχθηκε θεραπευτικές ακτινοβολίες, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Αφού ενημερώθηκαν οι φίλοι του για την κατάσταση, ξεκίνησε ένα σχέδιο οικονομικής εκμετάλλευσης. Ένας από αυτούς του ανέφερε ότι είχε θεραπευτεί από σοβαρό πρόβλημα υγείας με τη βοήθεια του πεθερού του, ο οποίος είχε πρόσβαση σε ένα μυστικό ερευνητικό κέντρο στη Ρωσία. Ο καθηγητής πείστηκε ότι έπρεπε να συμμετάσχει στη διαδικασία, δίνοντας δείγμα DNA έναντι αμοιβής 6.000 ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, οι ημέρες περνούσαν χωρίς να παραληφθεί το υποσχόμενο φάρμακο, ενώ η υγεία του συνέχιζε να επιδεινώνεται. Αφού ζήτησαν και δεύτερο δείγμα DNA, το πήραν με μεθόδους που εγείρουν ερωτήματα για την ηθική των εμπλεκομένων.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αεροπορική επιδρομή της Ουκρανίας εναντίον στρατιωτικού αεροδρομίου στη Ρωσία

Οι ειδικές δυνάμεις του στρατού της Ουκρανίας πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση εναντίον του στρατιωτικοώ αεροδρομίου Μπορισογκλέμπσκ στη Ρωσία, πλήττοντας χώρο αποθήκευσης κατευθυνόμενων βομβών και εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Συζητήσεις για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τον Πολιτισμό στη Νίσυρο

Συζητήσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών και της περιφέρειας, τον τουρισμό και τον πολιτισμό ως μοχλό ανάπτυξης στη Νίσυρο. Αναλύονται οι προκλήσεις και οι προοπτικές για την περιοχή.

Η Πάτρα γίνεται ‘έξυπνη πόλη’: Η τεχνολογία εξυπηρετεί τους πολίτες

Η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας αποτελεί τον πυρήνα του στρατηγικού σχεδίου για τη μετατροπή της Πάτρας σε 'έξυπνη πόλη', βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών σε πολλούς τομείς όπως η κινητικότητα, η ενέργεια, το περιβάλλον, οι υδάτινοι πόροι, η πυροπροστασία και οι δημόσιες συμβάσεις.

Νεαρή οδηγός λεωφορείου: Η Παρασκευή Κάφκια σπάει στερεότυπα

Η 23χρονη Παρασκευή Κάφκια αποφάσισε να ακολουθήσει την αγάπη της για την οδήγηση λεωφορείων, σπάζοντας στερεότυπα και αντιμετωπίζοντας προκαταλήψεις.