Απελευθερώθηκαν Ισραηλινοί και Ταϊλανδοί Όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας

Μετά την απελευθέρωση των δύο Ισραηλινών και των πέντε Ταϊλανδών ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοινώθηκε ότι βρίσκονται πλέον στην ισραηλινή επικράτεια. Συνοδευόμενοι από τις δυνάμεις του ισραηλινού στρατού και της Σιν Μπετ, διέσχισαν τα σύνορα και εισήλθαν στο ισραηλινό έδαφος. Αναφέρθηκε ότι κατευθύνονται προς το αρχικό σημείο υποδοχής τους στο νότιο τμήμα του Ισραήλ.

Μετά την απελευθέρωση της 20χρονης Ισραηλινής στρατιώτη Άγκαμ Μπέργκερ, απελευθερώθηκαν επίσης η 29χρονη άμαχη Αρμπέλ Γεχούντ και ο 80χρονος Ισραηλινογερμανός Γκάντι Μόζες από τον Ισλαμικό Τζιχάντ στην Χαν Γιουνίς. Οι 5 Ταϊλανδοί υπήκοοι που αφέθηκαν ελεύθεροι ονομάστηκαν ως Τένα Πόνγκσακ, Σάτιαν Σουουαναχάν, Σριαούν Ουατσάρα, Σιτάο Μπαναουάτ και Ρουμνάο Σουρασάκ.

Παράλληλα, η ισραηλινή κυβέρνηση αναστέλλει την αποφυλάκιση Παλαιστινίων κρατουμένων μετά τις “σοκαριστικές σκηνές” κατά την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων στη Χαν Γιουνίς. Αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Συνελήφθη ο Χρήστος Μαυρίκης για απόπειρα δωροδοκίας αρεοπαγίτη

Η σύλληψη του Χρήστου Μαυρίκη για απόπειρα δωροδοκίας αρεοπαγίτη προκαλεί σοκ με αναφορές σε παλαιότερες καταδίκες του.

Σοκ και αντιπαράθεση: Λονδίνο ανακοινώνει νέες κυρώσεις κατά του Ισραήλ

Το Λονδίνο αποφασίζει να αναστείλει τις διαπραγματεύσεις για συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με το Ισραήλ, ενώ ανακοινώνει νέες κυρώσεις κατά εποίκων της Δυτικής Όχθης και καλεί την πρέσβειρα του Ισραήλ για εξηγήσεις σχετικά με την στρατιωτική κλιμάκωση στη Γάζα.

Πολιτική επικαιρότητα: Συζητήσεις για την πρόταση ελέγχου πολιτικών προσώπων

Στο επίκεντρο των ειδήσεων βρίσκεται η πρόταση για τη θέσπιση ελέγχου πολιτικών προσώπων και η αντίδραση της κυβέρνησης σε αίτημα για Προανακριτική Επιτροπή.

Εντάσεις στη Βαλτική Θάλασσα: Η Ρωσία κατηγορεί το ΝΑΤΟ για “επιθετικές ενέργειες”

Εντάσεις στη Βαλτική Θάλασσα, καθώς η Ρωσία κατηγορεί το ΝΑΤΟ για "επιθετικές ενέργειες" που παρεμποδίζουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Οι εντάσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές φαίνεται να εντείνονται, με τη Ρωσία να υποστηρίζει το δικαίωμα διέλευσης των πλοίων της στην περιοχή.