Κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Μητσοτάκη για την επιλογή του Τασούλα

«Ο κ.Μητσοτάκης απέδειξε με την επιλογή του κ. Τασούλα ότι βρίσκεται σε ένα πολύ αδύναμο πολιτικό σημείο, διότι δεν μπόρεσε ούτε στο επίπεδο του Προέδρου της Δημοκρατίας να επιδιώξει και να πετύχει μια σύνθεση», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Αυτό για εμάς ήταν ενδεικτικό μίας πολιτικής αδυναμίας της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, που δεν έπρεπε να συνδεθεί με το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας και την κριτική που έχει ασκήσει η αντιπολίτευση στο πρόσωπο του κ. Τασούλα, του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, «για τη διαχείριση του θέματος των Τεμπών».

 «Αυτές οι δικογραφίες που έχουν έρθει στη Βουλή δεν είναι το σύνολο των δικογραφιών που αφορούν το έγκλημα των Τεμπών και μας υποχρεώνει να πούμε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Αυτή η καθυστέρηση, εμείς θεωρούμε, και επιτρέψτε μου να κάνω μία υπέρβαση, ότι ευθύνεται και στη συγκάλυψη της κυβέρνησης. Ο κύριος πρωθυπουργός έχει παραπλανήσει την κοινωνία πολλαπλώς στα θέματα των Τεμπών, και το έχει παραδεχθεί και ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει καθυστέρηση», τόνισε ο Σ. Φάμελλος.

  Κληθείς να σχολιάσει στις τελευταίες κινητοποιήσεις των συγγενών των θυμάτων για το Μάτι, σημείωσε πως «έπρεπε να δούμε και όλες τις συνθήκες οι οποίες δημιούργησαν αυτό το ακραίο φαινόμενο με μια τραγωδία κυριολεκτικά στο επίπεδο των θυμάτων». «Μια στιγμή η οποία δεν μπορεί να σβηστεί από την ελληνική ιστορία, το καταλαβαίνω απόλυτα, με πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία προϋπήρχαν και συνετέλεσαν σε αυτό το ακραίο περιστατικό. Εδώ θέλω να σας πω ότι δεν υπάρχει κανένας συμψηφισμός», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπήρχε καμία συγκάλυψη στο Μάτι». «Όλα τα θέματα που αφορούσαν στη σύνδεση πολιτικών ή μη προσώπων και στις ευθύνες υπηρεσιακών προσώπων, επίσης, δεν συνδέθηκαν με καμία καταγγελία συγκάλυψης», συμπλήρωσε.

  Ερωτηθείς σχετικά με την επαναφορά της πρότασης της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα «να γίνει πρωθυπουργός η Μαρία Καρυστιανού», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε: «Δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει και πρόεδρο, έχει και συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση, την οποία έχουμε καταθέσει, και την καταθέσαμε και επίσημα στη Βουλή», τονίζοντας πώς ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει «προοδευτική διέξοδο στην κοινωνία».

 «Η κοινωνία θέλει λύσεις για να μπορέσει να ζήσει καλύτερα. Εμείς έχουμε πλέον τη δυνατότητα να καταθέσουμε προτάσεις συγκεκριμένες, από τους πυροσβέστες μέχρι τη Δικαιοσύνη, γιατί αυτό χρειάζεται η ελληνική κοινωνία. Να της πεις πως θα ζει καλύτερα. Πάντως σίγουρα δεν είναι για να εκτονώνεται σε ανασχηματισμούς και σε παροχές», τόνισε ο Σ. Φάμελλος και κατέληξε· «Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε μια μεγάλη φθορά εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας έναντι της ελληνικής κοινωνίας. Δεν διορθώνεται αυτό το σπιράλ καθόδου, ούτε με ανασχηματισμούς ούτε με παροχές. Γιατί το βασικό που πρέπει να λύσει η ελληνική κοινωνία είναι ότι ο ίδιος ευθύνεται για το έλλειμμα Δικαιοσύνης και λογοδοσίας. Δεν λογοδοτεί, δεν έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κοινωνία».

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Σκηνές πανικού στο αεροδρόμιο Γκραν Κανάρια: 18χρονος νεκρός από αστυνομικά πυρά

Σοκαριστικό περιστατικό στο αεροδρόμιο Γκραν Κανάρια, όπου 18χρονος από τη Γκάμπια έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά μετά από επίθεση με μαχαίρι.

Σημαντική συνάντηση για τη βιοκλιματική ανάπλαση στο Χολαργό

Σημαντική συνάντηση στο Χολαργό μεταξύ περιφερειάρχη και δημάρχου για τη βιοκλιματική ανάπλαση της περιοχής και τις νέες υποδομές που προγραμματίζονται.

Νέα τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ξεκινά τη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης για την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας, προσφέροντας άμεση εξυπηρέτηση στους πολίτες με αναπηρία.

Ο Άντονι Μπλίνκεν ανησυχεί για την πορεία των ΗΠΑ και τις διεθνείς σχέσεις

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, εκφράζει ανησυχία για την πορεία των ΗΠΑ υπό την ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ και τις διεθνείς σχέσεις, αναφέροντας ανησυχίες για τη δημοκρατία, τη στάση έναντι των αυταρχικών καθεστώτων και τις εξελίξεις σε περιοχές όπως η Ουκρανία και η Γάζα.