Κρίσεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Αλλαγές για 581 Υπαξιωματικούς

Σημαντικές αλλαγές στις κρίσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επηρεάζουν τις πλέον προνομιακές κατηγορίες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς 581 υπαξιωματικοί «Εκτός Οργανικών Θέσεων» χάνουν τα ειδικά προνόμιά τους, όπως η εξαίρεση από τις κρατήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, και στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030», κρίθηκε ότι το σύνολο των εκτός οργανικών θέσεων Αξιωματικών (εξ Υπαξιωματικών) που έχουν συμπληρώσει 35 έτη πραγματικής υπηρεσίας και έχουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεν είναι διατηρητέο, χωρίς να θίγονται τα δικαιώματά τους».

Με την εξέλιξη αυτή, καταργείται ένα παράδοξο καθεστώς, στο οποίο στελέχη που δεν είχαν προαχθεί διατηρούνταν στο στράτευμα εκτός οργανικών θέσεων. Παράλληλα, αίρεται η αδικία σε βάρος των στελεχών που αποστρατεύθηκαν. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τονίζει ότι «η κατάργηση αυτής της πρακτικής συμβάλλει στην ορθολογική κατανομή πόρων και προσωπικού, επιτρέποντας μια νέα βάση στο μισθολογικό των Ενόπλων Δυνάμεων». Είναι χαρακτηριστικό ότι το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας των Αξιωματικών εκτός οργανικών θέσεων για την περίοδο 2020-2025 ξεπέρασε τα 157 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, εκτός από τις 581 θέσεις που καταλάμβαναν οι υπαξιωματικοί ΕΟΘ, πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 35 αξιωματικοί ανήκουν στην ίδια κατηγορία, διατηρώντας τη θέση τους «από την πίσω πόρτα» προκειμένου να αξιοποιούν τα ειδικά προνόμια που είχαν καταφέρει να αποκτήσουν.

Μοιράσου το

Αξίζει να διαβάσεις

Διαβασε ακόμη
σχετικα αρθρα

Αεροπορική επιδρομή της Ουκρανίας εναντίον στρατιωτικού αεροδρομίου στη Ρωσία

Οι ειδικές δυνάμεις του στρατού της Ουκρανίας πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση εναντίον του στρατιωτικοώ αεροδρομίου Μπορισογκλέμπσκ στη Ρωσία, πλήττοντας χώρο αποθήκευσης κατευθυνόμενων βομβών και εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Συζητήσεις για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τον Πολιτισμό στη Νίσυρο

Συζητήσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών και της περιφέρειας, τον τουρισμό και τον πολιτισμό ως μοχλό ανάπτυξης στη Νίσυρο. Αναλύονται οι προκλήσεις και οι προοπτικές για την περιοχή.

Η Πάτρα γίνεται ‘έξυπνη πόλη’: Η τεχνολογία εξυπηρετεί τους πολίτες

Η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας αποτελεί τον πυρήνα του στρατηγικού σχεδίου για τη μετατροπή της Πάτρας σε 'έξυπνη πόλη', βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών σε πολλούς τομείς όπως η κινητικότητα, η ενέργεια, το περιβάλλον, οι υδάτινοι πόροι, η πυροπροστασία και οι δημόσιες συμβάσεις.

Νεαρή οδηγός λεωφορείου: Η Παρασκευή Κάφκια σπάει στερεότυπα

Η 23χρονη Παρασκευή Κάφκια αποφάσισε να ακολουθήσει την αγάπη της για την οδήγηση λεωφορείων, σπάζοντας στερεότυπα και αντιμετωπίζοντας προκαταλήψεις.