Κυβερνητικές πηγές αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα δεν συμμετείχε στη συνάντηση του Λονδίνου διότι αυτή θεωρείται μεμονωμένη πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι πλαίσιο διεθνούς οργανισμού.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι στη συνάντηση κλήθηκαν κυρίως χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν σημαντική συμβολή προς την Ουκρανία και είναι έτοιμες να παράσχουν περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια, σύμφωνα με την κρίση της βρετανικής κυβέρνησης.
Η Ελλάδα, όπως υπογραμμίζεται, έχει υποστηρίξει μέσω του ΟΗΕ την ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση για τον ουκρανικό λαό.
Το επόμενο θεσμικό φόρουμ που θα συζητηθεί το θέμα της στήριξης της Ουκρανίας είναι το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου, όπου αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός θα υποστηρίξει τη θέση της Ελλάδας για μεγαλύτερη ευθύνη της Ευρώπης στην άμυνα, προτείνοντας τολμηρά μέτρα όπως δημοσιονομική ευελιξία και κοινή χρηματοδότηση προγραμμάτων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος όπως η αντιπυραυλική ασπίδα.