Η Τοσκάνη φέρνει για πρώτη φορά τη μαγεία της στην Αθήνα, με δύο μοναδικές βραδιές που αναδεικνύουν τους δεσμούς της με την Ελλάδα. Στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, η ελληνική και ετρουσκική παράδοση συναντούνται, με την Ακρόπολη να κυριαρχεί στο φόντο των εκδηλώσεων.
Ο Roberto Lodovichi, πρόεδρος των Αρχιμαγείρων της Τοσκάνης, και ο βραβευμένος Έλληνας chef Χάρης Ζευγούλης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια γαστρονομική εμπειρία με 4 χέρια. Η φιλοξενία, η παράδοση και η σύγχρονη δημιουργία είναι οι βασικοί πυλώνες αυτής της συνάντησης. Η γεύση γίνεται ο κοινός κώδικας που ενώνει δύο πολιτισμούς.
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Toscana Promozione Turistica και τη Vetrina Toscana, σε συνεργασία με την Greece Therapy και τα δύο κεντρικά αθηναϊκά ξενοδοχεία του ομίλου Electra.
Στις 9 Δεκεμβρίου, το Electra Metropolis Athens φιλοξενεί την πρώτη βραδιά, με τον Lodovichi να μεταμορφώνει αρχαία υλικά σε σύγχρονα πιάτα, αναβιώνοντας το ετρουσκικό δημητριακό μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση. Ο Ζευγούλης συνοδεύει τη δημιουργική αυτή πορεία με την ελληνική του παράδοση.
Στις 10 Δεκεμβρίου, το Electra Rhythm Athens φιλοξενεί τη βραδιά αφιερωμένη στη "Φιλοξενία", με τον Lodovichi να δημιουργεί ένα μενού που ενώνει τις γαστρονομικές παραδόσεις της Τοσκάνης και της Ελλάδας. Η διατροφή γίνεται τρόπος ζωής, αναδεικνύοντας την αξία της κοινής γλώσσας του φαγητού.
Το Συμπόσιο στην Αθήνα αναδεικνύει την Τοσκάνη μέσα από την ευεξία που προσφέρει η τοπική γαστρονομία, ως ένα προϊόν φτιαγμένο με γνώση και ποιότητα. Οι τοπικοί παραγωγοί γίνονται πρεσβευτές μιας περιοχής που εξελίσσεται διατηρώντας την ταυτότητά της.
Ο Francesco Tapinassi από τη Toscana Promozione Turistica τονίζει τη σημασία της συνάντησης: "Φέρνοντας την κουζίνα μας στην Αθήνα, γιορτάζουμε την ένωση που γεννιέται στο τραπέζι και ελπίζουμε να δούμε την ιταλική κουζίνα να αναγνωρίζεται ως κληρονομιά όλων".