Το πρώτο ελληνικό single malt ουίσκι είναι πλέον επίσημο, με όλες τις διαδικασίες να ολοκληρώνονται τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι "γονείς" αυτού του εγχειρήματος είναι οι The Whisky Friends, μια παρέα εννέα φίλων που ενώθηκαν από την αγάπη τους για το ουίσκι και τα κοινά ενδιαφέροντά τους.
Ο Στέλιος Περιστέρης αναφέρει ότι η ιδέα για τη δημιουργία του ελληνικού Single Malt ουίσκι προέκυψε το 2019 ανάμεσα στην παρέα του, και μετά από πολλή δουλειά και αφοσίωση, ξεκίνησε μια πενταετής πορεία προσπάθειας.
Τα μέλη των The Whisky Friends, υπό την ηγεσία του Στέλιου Περιστέρη, εργάστηκαν σκληρά για την υλοποίηση της ιδέας τους. Με τη βοήθεια άλλων ειδικών, όπως ο Αυγουστίνος Ευριπιώτης και ο Ανέστης Ζαμανόπουλος, κατάφεραν να περάσουν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την παραγωγή του ουίσκι.
Μετά από μια περίπλοκη διαδικασία, η απόσταξη του ουίσκι ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2021, και μετά από τρία χρόνια ωρίμανσης, το προϊόν εμφιαλώθηκε σε 311 φιάλες τον Σεπτέμβριο. Όπως τονίζει ο Στέλιος Περιστέρης, αυτό το ουίσκι δεν είναι απλά ένα εμπορικό προϊόν, αλλά ένα προϊόν από φίλους για φίλους.
Η προσπάθεια των The Whisky Friends να δημιουργήσουν το πρώτο ελληνικό Single Malt ουίσκι αντιπροσωπεύει την αφοσίωση, την επιμονή και την αγάπη τους για το προϊόν αυτό, καθώς και την πρωτοπορία σε έναν τομέα που μέχρι πρόσφατα δεν είχε εκπροσωπηθεί στην Ελλάδα.