Το 4ο Φεστιβάλ "Μια Βραδιά Κάτω από την Ελιά" στη Νάξο έθεσε εκ νέου στο επίκεντρο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού συνδυάζοντας τη γαστρονομία, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη φιλοξενία.
Από την 1η έως τις 3 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν δράσεις που ανέδειξαν τη γαστρονομική ταυτότητα και την παράδοση της Νάξου, με διεθνούς φήμης σεφ να μαγειρεύουν με ντόπια υλικά.
Η ιδρύτρια του Φεστιβάλ, Μαρία Πολυκρέτη, τόνισε ότι το Φεστιβάλ δεν είναι απλώς μια γιορτή γεύσεων, αλλά μια γέφυρα που συνδέει τη Νάξο με τον κόσμο και αναδεικνύει την αξία της τοπικής γης.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, κορυφαίοι Ιταλοί σεφ συνομίλησαν με τοπικούς παραγωγούς και ξεκίνησαν συνεργασίες που αναδεικνύουν την αξία των πρώτων υλών και τη σύνδεσή τους με τη διεθνή γαστρονομική σκηνή.
Το Φεστιβάλ περιελάμβανε εκδηλώσεις, συζητήσεις, δείπνα και μαγειρικές επιδείξεις, ενώ έκλεισε με μουσική εκδήλωση στο φυσικό τοπίο της Νάξου.