«Ώρα Αποφάσεων»: Η νέα πολιτική κίνηση Διαμαντοπούλου-Ραγκούση-Φλωρίδη

Σε πολιτική κίνηση εξελίσσεται η πρωτοβουλία της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιάννη Ραγκούση και του Γιώργου Φλωρίδη, «Ώρα Αποφάσεων», όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη, των βουλευτών του Ποταμιού, του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη και των Τάσου Γιαννίτση, Νίκου Χριστοδουλάκη, εκπροσώπων των Κινήσεων Πολιτών (Νίκος Διακουλάκης, Π. Ιωακειμίδης, Τ. Αναστασόπουλος), των ΜΕΤΑρρυθμιστών υπό τον Σπύρο Λυκούδη, του Γιώργου Δρυ, του Λουκά Αποστολίδη, του Γιάννη Μεϊμάρογλου, και επαγγελματιών, διπλωματών και μικρομεσαίων επαγγελματιών και επιστημόνων, οι οργανωτές έθεσαν ως στόχο τη σταδιακή μετεξέλιξή της «Ώρας Αποφάσεων» σε ένα μεγάλο προοδευτικό και αξιόμαχο πολιτικό σχηματισμό.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το λογότυπο με τίτλο «Ώρα Αποφάσεων για το επόμενο κύμα Προόδου» και οι τρεις πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, έθεσαν ως άμεση προτεραιότητα, τη συγκρότηση «ενός κινήματος προόδου απέναντι στις δυνάμεις του κυβερνητικού εθνικολαϊκισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του παρασιτισμού και της συντήρησης».

Και οι τρεις τους δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους «για ένα νέο και ενιαίο προοδευτικό κόμμα», με την επιδίωξη να παραμείνουν ανοιχτές οι πόρτες της συνεργασίας, όχι μόνο με το Ποτάμι, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν στελέχη των «Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία», που αποτελούν έναν από τους πυλώνες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στις τοποθετήσεις τους, οι ομιλητές προσδιόρισαν δεκαοκτώ άξονες, επί των οποίων το επόμενο διάστημα, θα οργανώσουν ανοιχτό κοινωνικό διάλογο. Οι άξονες, όπως ακριβώς παρουσιάστηκαν, είναι οι εξής:

1. Όχι στην παράταση των μνημονίων

2. Τέλος στο «εξαιρετικά μη βιώσιμο» ελληνικό χρέος

3. Ναι σε ένα σχέδιο διάσωσης της παραγωγικής μας βάσης

4. Καθολική αποφορολόγηση της παραγωγικής διαδικασίας

5. Όχι ΕΝΦΙΑ στα κτίρια των παραγωγικών μονάδων

6. Ανταγωνιστικός ΦΠΑ στον τουρισμό, στα αγροεφόδια

7. Φόροι στα κέρδη, στα μερίσματα, στην κατανάλωση

8. Το πλεόνασμα στους νέους, στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, στους ανέργους και στις παραγωγικές δυνάμεις

9. Η Ελλάδα που παράγει μέσα παραγωγής – υψηλής τεχνολογίας – από σπόρους μέχρι νέο λογισμικό και ρομπότ (με κατοχύρωση πατέντας) 200.000 θέσεις εργασίας (0% για τα δύο πρώτα χρόνια) 10. Φορολογικός συντελεστής στο 7%

11. STOP χρέους. Στο Σύνταγμα να καθοριστεί ένα ανώτατο όριο εξωτερικού δανεισμού. Το χρωστάμε στη Νέα Γενιά!

12. «Κόκκινα» στεγαστικά δάνεια: Ο οφειλέτης υποχρεούται σε δόση αποπληρωμής με βάση τη σημερινή αξία του ακινήτου

13. Οι συνολικές ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται από το σημερινό 27% στο 16%

14. Κανένας δεν συνταξιοδοτείται πριν την ηλικία των 65 ετών

15. Βουλή 200 βουλευτών

16. Μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες

17. Ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή

18. Αμοιβή βουλευτή ίδια με εκείνη του πιλότου της πολεμικής αεροπορίας.

Η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή της ότι η αντιπαράθεση για την έξοδο από την κρίση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο, γίνεται στο επίπεδο «πρόοδος απέναντι στη συντήρηση, είτε αυτή είναι δεξιά συντήρηση είτε αριστερή». Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι απαιτείται αυτογνωσία και αυτοκριτική απ’ όλους, και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν θα σωθεί από τους ξένους αλλά από εμάς τους ίδιους», γι αυτό κι απαιτείται Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης με επίκεντρο την παραγωγή». «Πρέπει να αλλάξει το πολιτικό σύστημα με καθαρό πολιτικό πλαίσιο για το αύριο, κι ένα νέο ενιαίο κομματικό φορέα που θα ενώσει όλες τις δυνάμεις του χώρου», συμπλήρωσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Επίσης, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, προσδιόρισε ως βασικά χαρακτηριστικά του «σύγχρονου προοδευτισμού», την «συνεχή σύγκρουση με τον παρασιτισμό και την αναξιοκρατία με στόχο την δημιουργία μιας νέας εθνικής αυτοπεποίθησης». Επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προειδοποιώντας ότι συγκροτείται ένα εκρηκτικό μείγμα από τη απάθεια, τον διχασμό και το φλερτ με τη δραχμή, το οποίο μπορεί να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και τότε η Ελλάδα να βρεθεί πολλά χρόνια πίσω. «Πρόκειται για κυβέρνηση εθνολαϊκιστών που αρνούνται όσα συμβαίνουν, υπογράφουν ό,τι τους φέρνουν και δεν εφαρμόζουν τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Φλωρίδης, στην παρέμβασή του τόνισε ότι «δεν μπορεί ο προοδευτικός χώρος να δεχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο άλλος πολιτικός πόλος απέναντι στη Δεξιά, κι αυτό λύνεται μόνο με ανοικτές διαδικασίες για να σχηματισθεί ενιαίος πολιτικός φορέας». Ο κ. Φλωρίδης προσδιόρισε ως προοδευτική μεταρρύθμιση, τη «ριζική αλλαγή κάθε αιτίας που οδήγησε στην κρίση». Επίσης, ανέπτυξε τις δεκαοκτώ παραπάνω «επείγουσες μεταρρυθμίσεις» στο πολιτικό σύστημα.

Ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν ενωτικός, και απευθυνόμενος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου, ανέφερε ότι «θα συνεχίσουμε να είμαστε ανοιχτοί στην ενότητα και τη συνεργασία με όλες τις αληθινά προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Με μία και μοναδική προϋπόθεση: Ότι θα ανοίξουν οι κλειδαμπαρομένες πόρτες για να μπουν μέσα οι πολίτες και οι νέοι. Αυτοί θα εκλέξουν την ηγεσία και όχι τα κατεστημένα». Συμπλήρωσε ότι «βρισκόμαστε πραγματικά μπροστά στην ώρα των αποφάσεων και δεν είναι η ώρα να λύσουμε αντιθέσεις του παρελθόντος, ούτε να ξεκαθαρίσουμε πολιτικούς λογαριασμούς…Ο τόπος πρέπει να απελευθερωθεί από τους λαϊκιστές αλλά όχι για να παραδοθεί ξανά στα παλαιοκομματικά κατεστημένα», επεσήμανε ο κ. Ραγκούσης.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης επέκριναν τις προσχωρήσεις βουλευτών άλλων κομμάτων στο ΠΑΣΟΚ, «που θεωρούσε ηθικό και πολιτικό αδίκημα την αποστασία – κι όχι όπως το σημερινό που διασύρει με τον χειρότερο τρόπο την ιστορία του».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα

Μπλόκο στους αστυνομικούς-Απαγόρευση της συγκέντρωσης στα Εξάρχεια

Εκδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, υποστράτηγου Αλκιβιάδη Ασημακόπουλου, με βάση την οποία απαγορεύονται οι συναθροίσεις στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι, όπου είχαν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις αφενός της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας...

Ξεκινά η κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στην Ελλάδα

Την κατασκευή της συστοιχίας των αιολικών πάρκων του Καφηρέα, στον δήμο Καρύστου στο νότιο τμήμα της Εύβοιας, ξεκίνησε η Enel, μέσω της ελληνικής θυγατρικής της Enel Green Power Hellas Α.Ε. (“EGPH). Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία,...

Νεκρή βρέθηκε η δημοσιογράφος Νανά Καραγιάννη

Νεκρή βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, από συγγενή της, σε διαμέρισμα επί της οδού Θήρας στην Κυψέλη, η τηλεπαρουσιάστρια Νανά Καραγιάννη, σε ηλικία 38 ετών. Την άτυχη γυναίκα, η οποία έδινε πολύχρονη μάχη με την...

«Αίας» του Σοφοκλή από τον Χρήστο Σουγάρη από 31 Μαΐου στο Θησείον

Ο Χρήστος Σουγάρης μετά την περσινή του παράσταση, «Δον Ζουάν ή Η πέτρινη ευωχία» του Μολιέρου, σκηνοθετεί το παλαιότερο από τα διασωθέντα έργα του Σοφοκλή «Αίας» . Η παραγωγή θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Θησείον, ΕΝΑ...

O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Μάντσεστερ

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μάντσεστερ, με 22 νεκρούς και 59 τραυματίες. Στην ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε από το ΙΚ σε έναν από τους διαύλους επικοινωνίας που διαθέτει στα μέσα...